Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Διπλώματα οδήγησης: Ζητούν «φακελάκια» από υπερήλικες

Γραφεία διεκπεραίωσης δίνουν την δυνατότητα σε υπερήλικες να ανανεώσουν το δίπλωμα οδήγησής του με… πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις. Οι «ταρίφες» κυμαίνονται από 300 έως και 2.000 ευρώ και η διαφορά στο ποσό, σύμφωνα με τις καταγγελίες, συνήθως σχετίζεται με την ηλικία του ενδιαφερόμενου.

Υπερήλικες με σοβαρά προβλήματα υγείας προκειμένου να αποφύγουν να εξετασθούν από τους απαραίτητους γιατρούς για να ανανεώσουν το δίπλωμα οδήγησης σε γραφεία διεκπεραίωσης, τα οποία τους προσφέρουν την δυνατότητα να παρακάμψουν την διαδικασία της εξέτασης. Όσο μεγαλύτερος είναι ο υπερήλικας οδηγός, σύμφωνα με τον ALPHA, τόσο αυξάνεται και το κόστος της ανανέωσης του διπλώματος οδήγησης. Το «φακελάκι» ξεκινά από 300 και φτάνει τα 2.000 ευρώ.

Αυτό φυσικά έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκονται στο τιμόνι και άνθρωποι που δεν είναι ικανοί για οδήγηση, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τον εαυτό τους, αλλά και άλλους. Σε αρκετά από τα τροχαία που καταγράφονται σε καθημερινή βάση, όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, δεν είναι λίγες οι φορές που οι οδηγοί είναι υπερήλικες.

«Η γνωμάτευση θα ήταν δική τους δουλειά»
Μιλώντας στον ALPHA, κύριος που ενδιαφερόταν να ανανεώσει το δίπλωμα οδήγησής του αναφέρει ότι όταν πήγε να ενημερωθεί για την διαδικασία, τον ρώτησαν αν θέλει «κανονικά ή πλάγια». «Το δίπλωμα μου έχει λήξει και πήγα να ρωτήσω τι ακριβώς χρειάζεται για να κάνω την ανανέωση και μου είπαν αν θέλω “κανονικά ή πλάγια”», λέει χαρακτηριστικά.

Στο γραφείο διεκπεραίωσης που πήγε ο εν λόγω κύριος, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ALPHA, ζητούν από τους ενδιαφερόμενους 300 ευρώ για την ανανέωση του διπλώματος οδήγησης και την παράκαμψη των ιατρικών εξετάσεων. «Εγώ δεν θα πήγαινα πουθενά. Η γνωμάτευση από τους γιατρούς θα ήταν δική τους δουλειά. Εγώ απλώς θα έδινα κάτι παραπάνω και θα ήταν κανονισμένα» σημειώνει στον ALPHA.

 

 

Πηγή: newsit.gr

 

Shares