Παρασκευή , 1 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ! Τι ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ «ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΥΣ»; Γι αυτό αντιδρούν οι Έλληνες….

Πολύς λόγος γίνεται για το τι τρώνε οι φιλοξενούμενοι αλλοδαποί στην Ελλάδα.

Στις 8/10/2019 υπεγράφη η σύμβαση του Δημοσίου με catering για τους περίπου 13,000 φιλοξενούμενους στη Μόρια.

Συνολικά 13.060 μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια όταν η χωρητικότητά του δεν ξεπερνά τα 3.000 άτομα. Αυτός είναι ο αριθμός των σιτιζόμενων ατόμων στον καταυλισμό, όπως προβλέπεται στη σχετική σύμβαση, που υπέγραψε  η “98η Ανωτέρα Διοίκηση Εθνοφυλακής ‘Αρχιπελάγους’” με ένωση εταιρειών μαζικής εστίασης.

Η σύμβαση αφορά “στην παροχή πλήρους διατροφής(πρωινό-γεύμα-δείπνο)ν 13.060 ατόμων με δυνατότητα επέκτασης των τροφοδοτούμενων ατόμων έως 14.000 εάν απαιτηθεί” για διάστημα 7 ημερών(8 Οκτωβρίου έως 14 Οκτωβρίου) αντί του ποσού των 499.234,50 ευρώ. Η διαδικασία σύναψης της σύμβασης διενεργήθηκε κατόπιν διαπραγμάτευσης χωρίς την προηγούμενη δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού για λόγους κατεπείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, “λαμβανομένων υπόψη και λόγων εθνικής ασφάλειας ή δημόσιας τάξης”.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σύμβαση, το πρωινό του γενικού συσσιτίου περιλαμβάνει κρουασάν με σοκολάτα και γάλα ή τσάι. Κατά την τρέχουσα εβδομάδα στους μετανάστες και πρόσφυγες της Μόριας θα σερβιριστούν 3 γεύματα κρέατος(λουκάνικο μοσχαρίσιο, μπιφτέκια και κοτόπουλο συνοδευόμενα με ρύζι), 3 γεύματα με όσπρια(φακόρυζο και φασολάδα συνοδευόμενα με ελιές) και 1 γεύμα λαδερά(αρακάς με πατάτες). Οσον αφορά στο δείπνο, προβλέπεται συνδυασμός βραστού αυγού με ντάκο, ελιές και αγγούρι κατά περίπτωση. Το γεύμα και το δείπνο συνοδεύεται από αραβική πίτα ενώ στο συσσίτιο περιλαμβάνονται και 2,5λίτρα νερού εμφιαλωμένου ανά άτομα για την κάλυψη της ημερήσιας ανάγκης.

Ειδικό μενού υπάρχει για βρέφη (0-6 μηνών και 6-12 μηνών), έγκυες και θηλάζουσες καθώς και διαβητικούς ενώ η επιτροπή παραλαβής των παρεχόμενων υπηρεσιών θα προβεί σε δειγματοληπτικό έλεγχο των γευμάτων αποστέλλοντας τα στο στρατιωτικό χημείο για την υποβολή τους σε μικροβιολογικό έλεγχο καθώς σε χημική και ιστολογική εξέταση.

MORIA-GENIKO-SYSSITIO
MORIA-SYSSITIO-GIA-DIABHTIKOYS
MORIA-SYSSITIO-GIA-PAIDIA

 

499.234,50 ευρώ την εβδομάδα διά 13.060 άτομα ισούται με 38.23 ευρώ την εβδομάδα για κάθε άτομο. Ή 5.5 ευρώ την μέρα για κάθε άτομο.

Ελπίζουμε πως η έμπρακτη αρωγή των Ελλήνων δεν θα μας οδηγήσει σε εικόνες όπως αυτές που είδαμε στο κέντρο Φιλοξενίας Κορίνθου στις αρχές Σεπτεμβρίου με πεταμένα φαγητά στα σκουπίδια.

Εδώ οι αποκλειστικές φωτογραφίες του korinthiannews

Σε μία χώρα όπου σχεδόν το 46,3% είναι κάτω από το όριο της φτώχειας (σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ για το 2017) είναι πρόκληση το φαγητό να πετιέται αντί να πηγαίνει σε όσους το έχουν ανάγκη. Δικαιώματα ο φιλοξενούμενος έχει όμως και υποχρεώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό λογικό ήταν να αντιδράσουν οι κάτοικοι της Καλαμαριάς στη «φήμη» ότι το πρώην νοσοκομείο «Παναγία» θα χρησιμοποιηθεί από το ελληνικό κράτος για την εγκατάσταση παράνομων μεταναστών. Εργασίες που πραγματοποιούνται στο κτίριο προκάλεσαν τις ανησυχίες των πολιτών οι οποίοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία.

Την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών διέψευσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς.

ΝΙΚΗΣΕ ο λαός της Καλαμαριάς! Δεν θα μεταφερθούν ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ στην περιοχή…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares