Παρασκευή , 23 Φεβρουαρίου 2024

Δημοσκόπηση στην Ιταλία: Πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά το κόμμα της Μελόνι

Τα τελευταία γκάλοπ επιβεβαιώνουν ότι το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας, της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, παραμένουν πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά, στην πρόθεση ψήφου των πολιτών.

Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Swg, το κόμμα της Μελόνι λαμβάνει το 30,3% της πρόθεσης ψήφου, καταγράφοντας άνοδο 4,3% σε σχέση με το ποσοστό του στις γενικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου.

Δεύτερο κόμμα είναι τα Πέντε Αστέρια τα οποία προτιμούν το 16,9% των Ιταλών, σημειώνοντας άνοδο 1,3% σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα. Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα εξασφαλίζει το 15,8% της πρόθεσης ψήφου, καταγράφοντας πτώση 3,2% σε σύγκριση με την επίδοσή του στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Η σύμπραξη του κεντρώου κινήματος Azione (Δράση) με την «Ζωντανή Ιταλία» του Ματέο Ρέντσι βρίσκεται στο 8,1% (7,7% στις εκλογές), η Λέγκα κερδίζει την προτίμηση του 7,8% των ερωτηθέντων (8,9% στις βουλευτικές εκλογές) και η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν ξεπερνά το 6,5% (8,3% στις 25 Σεπτεμβρίου).

Η συμμαχία της Ιταλικής Αριστεράς με τους οικολόγους, τέλος, στηρίζεται από το 4,3% του στατιστικού δείγματος, ενώ στις εκλογές, προ δυο μηνών, είχε λάβει το 3,5% των ψήφων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Shares