Τρίτη , 16 Ιούλιος 2019

Δημοσκόπηση «ΣΕΙΣΜΟΣ»: «Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ το μεγαλύτερο ΠΡΟΒΛΗΜΑ που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη»…

Τα 2/3 των ερωτηθέντων σε πρόσφατη ψηφοφορία βλέπουν την παράνομη μετανάστευση στην Ουγγαρία ως ανησυχητικό ζήτημα, ενώ περίπου το 40% δήλωσε ότι το πρόβλημα ήταν σοβαρό, δήλωσε ο κ. Szazadveg στο MTI, επικαλούμενος έρευνα 1.000 ενηλίκων.

Το 76% όλων των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μάζες Αφρικανών μεταναστών θα έρθουν στην Ευρώπη την επόμενη δεκαετία, κυρίως «για οικονομικούς λόγους», ανέφερε η δημοσκόπηση.

Επιπλέον, 87% δήλωσαν ότι οι μετανάστες αποτελούσαν ένα αυξανόμενο βάρος για την ευρωπαϊκή οικονομία, ενώ μόνο το 8% τους θεωρούσε οικονομικό πλεονέκτημα, ανέφερε η δημοσκόπηση.

Το 60% δήλωσε επίσης ότι η μετανάστευση από άλλους πολιτισμούς είναι πιθανό να αυξήσει τις πιθανότητες για συγκρούσεις αντί να εμπλουτίσει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Ερωτηθείς για τα μέτρα της ουγγρικής κυβέρνησης σχετικά με την παράνομη μετανάστευση, «το 72% δήλωσε ικανοποιημένο γενικά, ενώ το 46% εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του» και το 30% εξέφρασε «κάποια διαφωνία».

Το 78% των ερωτηθέντων εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το 18% δήλωσε ότι ήταν «σε κάποιο βαθμό» ικανοποιημένο από τα ίδια μέτρα.

Τέλος, το 90% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η Ε.Ε. πρέπει να λάβει αποτελεσματικότερα μέτρα για την προστασία των συνόρων της, προσθέτοντας ότι το 81% δήλωσε ότι απορρίπτει έναν προγραμματισμένο μηχανισμό διανομής των μεταναστών σε βάση ποσοστώσεων.
Με πληροφορίες από Voice of Europe

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares