Πέμπτη , 28 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Δημοσκόπηση-INTERVIEW: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελληνική λύση -ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ την ανοδική της πορεία

Δημοσκόπηση-Ινterview: Τι απάντησαν οι πολίτες στην πανελλαδική δημοσκόπηση της INTERVIEW για την Βεργίνα Τηλεόραση, σε ερωτήματα για την πανδημία

Σε ενδεχόμενο εθνικών εκλογών ο Ελληνικός λαός απάντηση τα εξής:

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου:

ΝΔ 39.1%
ΣΥΡΙΖΑ 22.0%
ΚΙΝΑΛ 6.9%
ΚΚΕ 4.7%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5.1%
ΜεΡΑ25 2.7%
ΑΛΛΟ 6.1%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 11.0%
ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ 2.4%

Παρουσιαση_ΒΕΡΓΙΝΑ-11

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση στις 22 Οκτωβρίου τα κόμματα καταλάμβαναν τα εξής ποσοστά:

ΝΔ 39,4%
ΣΥΡΙΖΑ 19,1%
ΚΙΝΑΛ 7.3%
ΚΚΕ 5%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,5%
ΜεΡΑ25 3,0%
ΑΛΛΟ 8,2%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 12,5%
ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ 1,0%

Το κλείσιμο της αγοράς και η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού προκαλούν τη μεγαλύτερη δυσφορία στους ερωτηθέντες αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα, ενώ με διαφορά πρώτη επιλογή των συμμετεχόντων στο ερώτημα για τις προσωπικές επιπτώσεις της πανδημίας, είναι το ότι δεν βλέπουν τους φίλους και συγγενείς τους.

Σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, ένας στους δύο είναι ικανοποιημένος από τη διαχείριση της κυβέρνησης όσον αφορά στην πανδημία, ένα αποτέλεσμα που δείχνει ξεκάθαρα τη διχογνωμία της κοινωνίας για τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Παρόλα αυτά, ένα 72% των συμμετεχόντων στην έρευνα, συμφωνεί ότι τα μέτρα πρέπει να υπάρχουν όσο κρατάει η πανδημία.

Ένα ελαφρώς μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων φαίνεται να ανησυχεί περισσότερο για τον κορωνοϊό σε σχέση με την οικονομία, ενώ σε ότι αφορά την άποψη των συμμετεχόντων για το 2021, το 52% πιστεύει ότι θα είναι χειρότερο ή ίδιο με το 2020.

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares