Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Δημοσίευμα-Yeni Safak: Η Αρμενία θα φέρει Ελληνοαρμένιους μισθοφόρους να πολεμήσουν τους Αζέρους…

Τι αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα…

Η Αρμενία θα φέρει Έλληνοαρμένιους μισθοφόρους για να πολεμήσουν στις αζέρικες περιοχές που κατέχει, αναφέρει η Yeni Safak επικαλούμενη για το ρεπορτάζ της ανώτερο Αζέρο αξιωματούχο. Σύμφωνα με την τούρκικη εφημερίδα, ο Hikmet Hajiyev, επικεφαλής του τομέα διεθνών σχέσεων της αζέρικης προεδρίας, αναφέρει ότι άτομα Αρμενικής καταγωγής προερχόμενα από τη Δύση θα μεταβούν στην περιοχή για να πολεμήσουν ως μισθοφόροι κατά του Αζερμπαϊτζάν.

“Καλούμε αυτές τις χώρες να μείνουν μακρυά από μια τέτοια προβοκάτσια κατά του Αζερμπαϊτζάν και να λάβουν μέτρα κατά αυτών που θέλουν να συμμετέχουν. Οι πολίτες από αυτές τις χώρες θα στοχοποιηθούν αν λάβουν μέρος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις”, ανέφερε ο Αζέρος αξιωματούχος.

Επίσης, ο Hajiyev απευθύνθηκε προς τους ξένους δημοσιογράφους που βρίσκονται σε περιοχές ευθύνης των αρμενικών δυνάμεων, κάνοντας λόγο ότι είναι παράνομο να βρίσκονται σε κατεχόμενες περιοχές. Πρόσθεσε ότι Αρμενία επίτηδες έφερε σε αυτές τις περιοχές όπου υπάρχουν έντονες συγκρούσεις τους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι η ασφάλεια τους είναι αποκλειστική ευθύνη του Γιερεβάν.

 

capital.gr

Shares