Δευτέρα , 3 Οκτωβρίου 2022

Δημοσίευμα-“βόμβα”!!! Με βιολογικά και χημικά όπλα σχεδιάζει να εξοπλίσει τα Bayraktar ο Ερντογάν!(vid,pics)

Η Ρωσία εξαπολύει κατηγορίες, η Τουρκία τις διαψεύδει

Αποκάλυψη – «βόμβα» από τη Ρωσία, η οποία κατηγορεί την Τουρκία ότι σχεδιάζει να εξοπλίσει τα drones Bayraktar ΤΒ2 με… χημικά και βιολογικά όπλα, μετά από σχετική απαίτηση της Ουκρανίας!

Αυτό υποστηρίζει η ιστοσελίδα Nordic Monitor του -αυτοεξόριστου στη Σουηδία- Τούρκου δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, καθώς έδωσε στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα, τα οποία επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της Ρωσίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας, τα απόρρητα αυτά έγγραφα προέκυψαν ύστερα από υποκλοπή από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και έχουν ήδη υποβληθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Με βάση τα επίμαχα έγγραφα, το Κρεμλίνο κατηγόρησε την τουρκική κατασκευάστρια εταιρεία μη επανδρωμένων αεροσκαφών Baykar Makina για εμπλοκή σε σχέδιο εξοπλισμού των drones της με δυνατότητες χημικού και βιολογικού πολέμου, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ουκρανίας. Ωστόσο, η Τουρκία αρνείται τις κατηγορίες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Κρατική Υπηρεσία Ελέγχου Εμπειρογνωμόνων της Ουκρανίας υπέβαλε μια σειρά ερωτήσεων προς την τουρκική κατασκευάστρια εταιρεία Baykar Makina, σχετικά με τις δυνατότητες των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar. Η Τουρκία δεν απάντησε στους ρωσικούς ισχυρισμούς μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου, όταν τελικά υπέβαλε γραπτή δήλωση, λέγοντας ότι έχει υπογράψει τη διεθνή Συνθήκη της Γενεύης για τα Βιολογικά Όπλα (Biological Weapons Convention – BWC) από το 1974 και εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις της.

«Το εν λόγω μη επανδρωμένο εναέριο όχημα που κατασκευάζεται στην Τουρκία χρησιμοποιείται μόνο για απαιτήσεις αερομεταφερόμενης αναγνώρισης, επιτήρησης και εξάλειψης στόχων. Οι τεχνικές προδιαγραφές του δεν περιλαμβάνουν κανένα σύστημα ή μηχανισμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βιολογικά όπλα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία: «Θέλουμε όλο αυτό να τελειώσει το συντομότερο δυνατό, αλλά…»

 

newsbreak.gr
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares