Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Δήμος Θεσσαλονίκης: Στηρίζει τον γάμο ομοφυλοφίλων και το Pride υπό την αιγίδα του

Το Thessaloniki pride στηρίζει επισήμως ο δήμος Θεσσαλονίκης, αλλά και ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

❤️ Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης στηρίζει το 10ο Thessaloniki Pride, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου, με περίπτερο, αύριο 25 Ιουνίου, αναγνωρίζοντας την αξία και τη σημασία που έχει για τους νέους και τις νέες αυτής της πόλης, αλλά και τα δικαιώματα των ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.
🧡53 χρόνια μετά τις εξεγέρσεις του Stonewall το 1969, γιορτάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο ο Ιούνιος ως μήνας υπερηφάνειας για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Έτσι και στην πόλη μας, όπως και σε πολλές άλλες στον κόσμο υπάρχει το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας (Pride Festival), μέσω του οποίου γιορτάζεται ανοιχτά η διαφορετικότητα, η αγάπη και η κουλτούρα της ΛΟΑΤΚΙ+ (LGBTQ+) κοινότητας.
💛 Οι ρίζες του βρίσκονται στις εξεγέρσεις του Stonewall το 1969 και την αντίσταση των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην αστυνομική παρενόχληση και βία, στις διακρίσεις και την ευρύτερη καταπάτηση των ελευθεριών τους.
💚 Την επόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε μια πορεία για το Stonewall και έκτοτε η συγκεκριμένη επέτειος έχει αποκτήσει εορταστικό χαρακτήρα παγκοσμίως, μέσω του Pride, συμβολίζοντας την υπερηφάνεια των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων να αποτελούν μέρος της κοινότητας, παρά τις όποιες διακρίσεις υφίστανται.
💙 53 χρόνια από τα γεγονότα του Stonewall, το Pride συνεχίζει να μας θυμίζει την σημασία της αποδοχής της μοναδικότητας του κάθε ατόμου, ενώ παράλληλα μας υπενθυμίζει ότι οι αγώνες για την ίση μεταχείριση και εκπροσώπηση των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων σε όλους τους τομείς της κοινωνίας συνεχίζονται μέχρι σήμερα.
💜 Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως στηρίζουμε και την πανελλήνια καμπάνια «Πες το ναι», η οποία χαίρει υποστήριξης πολλών ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων και φορέων και στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με την εξίσωση του δικαιώματος στον πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών, καθώς αναγνωρίζουμε πως μια κοινωνία συμπερίληψης δεν μπορεί να έχει πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας αναφορικά με τον γάμο.
🤍 Είμαστε, λοιπόν, υπέρ της ισότητας στον πολιτικό γάμο και κατ’ επέκταση στηρίζουμε την τεκνοθεσία και αναγνώριση οικογενειακών δεσμών μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, ενώ παράλληλα, δηλώνουμε έμπρακτα κατά της συνέχισης της άνισης μεταχείρισης των ομόφυλων ζευγαριών ως προς τα δικαιώματα τους.
#pridethessaloniki #myct

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares