Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Δήμος Αθηναίων-ΟΠΑΝΔΑ: Ανοίγουν από αύριο οι αθλητικοί χώροι-Οι κανόνες…

Από τον Δήμο Αθηναίων ανακοινώνεται ότι ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), προχωρά στην επαναλειτουργία όλων των Ανοικτών και Κλειστών Αθλητικών Εγκαταστάσεων, καθώς και των Κολυμβητηρίων, από αύριο Τρίτη 19 Μαΐου…

Ο ΟΠΑΝΔΑ έχει πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής, αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση και τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους.

Συγκεκριμένα επαναλειτουργούν:

α) Τα τέσσερα δημοτικά κολυμβητήρια, στο Σεράφειο, το Γουδή, την Κολοκυνθούς και την Γκράβα. Πληροφορίες για τα Κολυμβητήρια μπορείτε να δείτε εδώ.

β) Όλες οι ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις (μπάσκετ, βόλεϊ, γήπεδα ποδοσφαίρου 5×5 και 11×11). Την αναλυτική λίστα όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Ποιους αφορά η επαναλειτουργία
Η επαναλειτουργία αφορά μόνο:

α) Τα αθλητικά Σωματεία με ηλικίες αθλούμενων άνω των 13 ετών (δεν επιτρέπεται η χρήση από δημότες).

β) τους υποψηφίους των Πανελλήνιων εξετάσεων ΣΕΦΑΑ (ΤΕΦΑΑ) και παραγωγικών σχολών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

γ) Επίσης, επιτρέπεται η χρήση των κολυμβητηρίων για θεραπευτική άσκηση από άτομα με αναπηρίες, καθώς και από τους συνοδούς τους, εφόσον απαιτείται κατά περίπτωση η παρουσία συνοδού. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει συνταγογραφηθεί η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας και να προσκομίζεται πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κατά την τρέχουσα περίοδο.

Κάθε αθλούμενος θα πρέπει να προσκομίζει ιατρική βεβαίωση ότι δεν έχει συμπτώματα του κορωνοϊού COVID-19.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται Δευτέρα – Παρασκευή, από 08:00 – 16:00 στα εξής τηλέφωνα:

Για τα κολυμβητήρια και τις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις στο 210 5284877 και 210 5284878
Για τις ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις στο 210 3646857

 

Πηγή: iefimerida.gr

Shares