Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Δημήτρης Λιγνάδης: Μέρα λύτρωσης η σημερινή για μένα – Αρνούμαι τις κατηγορίες

Τι υποστήριξε στην απολογία του ο Δημήτρης Λιγνάδης

«Αρνούμαι τις κατηγορίες. Σήμερα είναι για εμένα μια μέρα λύτρωσης γιατί μετά από 1,5 χρόνο στη φυλακή, εκεί που η μία μέρα μετράει για ένα μήνα και αν δεν έχεις κάνει αυτό που κατηγορείσαι το ένα δευτερόλεπτο μετράει για ένα μήνα, είμαι επιτέλους στη θέση να απολογηθώ» ήταν τα πρώτα λόγια του Δημήτρη Λιγνάδη κατά την απολογία του.

Δημήτρης Λιγνάδης: Τι είπε για τον πρώτο καταγγέλλοντα

«Τη φυσιογνωμία του Α. την είδα στη ΓΑΔΑ. Αν δεν έβλεπα φωτογραφία του τότε δεν θα καταλάβαινα για ποιον πρόκειται. Είμασταν φίλοι στο Facebook αλλά κατάλαβα ποιος είναι μόλις είδα φωτογραφία. Είπα «α ο ξάδελφος του Χασανάκου». Τότε διάβασα τη μήνυση και μου έφυγε το κεφάλι. Δεν είχα δια ζώσης επικοινωνία με τον Α. Στα social media ίσως μιλήσαμε. Υπολογιστή πήρα το 2009 μεγάλο σε ηλικία. Πάντως δεν αποκλείω ότι μπορεί ν μίλησα μαζί του, μιλούσα με 1.000 άτομα» ανέφερε ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης.

Πρόεδρος: Δεν αναζητήσατε συνομιλίες;
Δημήτρης Λιγνάδης: Ίσως, δε θυμάμαι. Όταν είσαι σίγουρος για κάτι που δεν έκανες, δεν μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία.

Πρόεδρος: Γνωρίζατε συγγενικό του πρόσωπο;
Δημήτρης Λιγνάδης: Ναι τον Χασάν. Παίζαμε μπάλα, στα μπάσκετ του σταθμού Λαρίσης.

Πρόεδρος: Δεν σας έκανε αίτημα φιλίας;
Δημήτρης Λιγνάδης: Δεν θυμάμαι. Δεν αποκλείω να μου μίλησε ο Χασάν για τον Αλί. Δεν αποκλείω να μου έκανε αίτημα φιλίας.

Πρόεδρος: Αποδεχόσασταν από αγνώστους;
Δημήτρης Λιγνάδης: Αποδεχόμουν. Ειδικά στην αρχή αποφορτιζόμουν κι έπαιζα με τα social media. Έκανα εκκαθαρίσεις κατά καιρούς αλλά γενικά αποδεχόμουν.

Πρόεδρος: Χωρίς κριτήριο;
Δημήτρης Λιγνάδης: Αν ήταν 5 ή 105 όχι. Στην αρχή πάντως αποδεχόμουν πολλούς.

Πρόεδρος: Δεν αρνείστε επικοινωνία στο Facebook;
Δημήτρης Λιγνάδης: Όχι δεν αρνούμαι, δεν θυμάμαι.

Πρόεδρος: Τον είδατε εδώ, δεν σας θύμισε κάτι;
Δημήτρης Λιγνάδης: Αν δεν μου έλεγε κάποιος ότι είναι αυτός μπορεί να μην τον θυμόμουν.

Απαντώντας στα όσα κατέθεσαν οι φίλοι του Α. ότι τους παρέλαβε από αεροδρόμιο και πήγαιναν σπίτι του, ο Δημήτρης Λιγνάδης ανέφερε: «Όχι απλώς δεν ήρθαν σπίτι μου, δεν τους ξέρω. Δεν τους έχω δει. Το αρνούμαι κατηγορηματικά. Δε γνωρίζω γιατί τα λένε αυτά. Η γνώμη μου είναι ότι οι άνθρωποι που συνάντησα εδώ, ο Α. ας πούμε, είναι ένας αδίστακτος άνθρωπος, καιροσκόπος έτοιμος να κάνει οτιδήποτε».

«Τους 2,5 μηνυτές που ήξερα, εδώ δεν τους αναγνώρισα. Ήξερα τα παιδιά που ήταν τότε. Εδώ ήρθαν άλλοι άνθρωποι. Εκτιμώ πως το κίνητρο ένα κοκτέιλ οικονομικών κινήτρων, προβολής και προσωπική απόρριψη» συμπλήρωσε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Πρόεδρος: Οι άλλοι δυο γιατί επιβεβαιώνουν;
Δημήτρης Λιγνάδης: Όταν κατέρρευσε όλο αυτό εμφανίστηκαν οι μάρτυρες.

Πρόεδρος: Ο ένας κατέθεσε αρκετέ νωρίς…
Δημήτρης Λιγνάδης: Δεν γνωρίζω. Να βοηθήσουν το φίλο τους. Ο ίδιος ο Αλί δε μπορούσε να θυμηθεί ποτέ φέρεται ότι βιάστηκε. Ζήτησε τη βοήθεια των φίλων του. Αυτό εμένα μου φαίνεται αδιανόητο.

Πρόεδρος: Σας προσέγγιζαν άτομα για να τους προωθήσετε;
Δημήτρης Λιγνάδης: Όλους του μεγάλους που έχουν ένα στάτους, μια εμπειρία τους προσεγγίζουν. Υπάρχει μια μόδα. Πολλοί φαντασιώνονται το θέατρο. Υπάρχουν άτομα που προσεγγίζουν για να τους βοηθήσω αν μπουν στο θέατρο. Δεν αποκλείω να με έχουν προσεγγίσει για να τους κάνω τραγουδιστές ή τοπ μοντέλο.

Αναφερόμενος στον Α. σημείωσε ότι το μόνο που θυμάται είναι ότι «ο Χασάν είχε ένα ξάδελφο που ήθελε να γίνει Ρουβάς. Αυτό θυμάμαι. Ο τίτλος που δίνω όταν είδα ποιος είναι ο Α. ήταν αυτός. Δε θυμάμαι αν μου το είπε ο Χασάν ή ίσως ο ιδιος ο Α. σε συνομιλίες στα social».

Παρόντες στο δικαστήριο για να παρακολουθήσουν την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη είναι ο αδελφός του Γιάννης, η πρώην νύφη του, μία πρώην σύντροφος του, αλλά και φιλικά του πρόσωπα μεταξύ των οποίων μία συνταξιούχος δικαστική λειτουργός και η Ελένη Κούρκουλα.

Την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη παρακολουθεί και ο δεύτερος μηνυτής στην υπόθεση καθώς και ο Νίκος Σ., η δημόσια καταγγελία έδωσε αποτέλεσε το έναυσμα και έδωσε θάρρος σε άλλους καταγγέλλοντες.

 

newsbomb.gr

Shares