Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Δημήτρης Λιγνάδης: Μπορεί να ήμουν υπερβολικός στις προσεγγίσεις αλλά δεν υπήρξα βιαστής

Δημήτρης Λιγνάδης: «Μπορεί να κολακεύτηκα, να φλέρταρα παραπάνω, να έδωσα παραπανίσιες υποσχέσεις, να είχα μια υπερβολή στην προσέγγιση μου στους ανθρώπους αλλά δεν κατηγορούμαι εδώ για πέφτουλας ή γύπας»

Με χαλαρό τρόπο και παρουσιάζοντας ως απολύτως φυσιολογική την τόση συναναστροφή του με ανήλικους ο Δημήτρης Λιγνάδης αρνήθηκε τους βιασμούς και των άλλων δυο ανδρών που τον έχουν καταγγείλει, κάνοντας λόγο για διαφορετικά κίνητρα διαφορετικών ανθρώπων που ενώθηκαν… σε μια σκευωρία, όπως είπε σε σημείο της απολογίας του.

«Μπορεί να κολακεύτηκα, να φλέρταρα παραπάνω, να έδωσα παραπανίσιες υποσχέσεις, να είχα μια υπερβολή στην προσέγγιση μου στους ανθρώπους αλλά δεν κατηγορούμαι εδώ για πέφτουλας ή γύπας. Μπορεί να ξέφυγα σε αυτό τον τομέα, αλλά βιαστής δεν υπήρξα ποτέ. Είμαι από αυτούς που σιχαίνομαι και το βιασμό και τον εκβιασμό, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο» ανέφερε ο σκηνοθέτης και περιέγραψε τον εαυτό του «ανοιχτό μέχρι ηλίθιο» χωρίς να μπορέσει να απαντήσει σχετικά με πως τόσο εύκολα φιλοξένησε ένα ανήλικο παιδί στο σπίτι του.

– NaN:NaN
Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως αν είχε ερωτικές επαφές με κάποιον από τα θύματα του θα το παραδεχόταν.

«Έχω καταστρέφει η φήμη και η υπόληψη μου. Δεν έχω καμία όρεξη να λέω ψέματα» είπε μεταξύ άλλων.

Επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί εμφανίστηκε κάποιος που δεν τον γνωρίζει καν για να τον κατηγορήσει, ο κατηγορία ναι εκτίμησε «ότι έναντι μικρού αντιτίμου βρήκαν κάποιον, για να πει ότι μια ιστορία να στηρίξει τις υπόλοιπες και να είναι πιο κοντά στο σήμερα». Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Λυπάμαι που ένα τέτοιο κίνημα σαν το #metoo στεγάζει κάτω από την ομπρέλα του και ξερά και χλωρά. Ο καθένας που είχε ανοιχτούς λογαριασμούς μπόρεσε να τους κλείσει. Ξαναλέω ότι ψάχνομε να βρούμε μεγάλα κίνητρα σε άτομα που είμαι τελείως φθηνά. Μπορεί για κάποιους να είναι κίνητρο άλλοι 1.000 followers, να γίνουν φίλοι με τη Τζεφ Μοντάνα. Ταπεινά κίνητρα. Ψάχνουμε να βρούμε κίνητρα εκεί που δεν υπάρχουν βαθιά κίνητρα».

Όπως εκτίμησε ο ίδιος, όλα είναι προϊόν συνωμοσίας και ταπεινών κινήτρων, αφού όπως είπε: «Δημιούργησαν ένα κράμα διάφορες επιθυμίες ομάδων. Κάποιοι άνθρωποι είχαν πικρία. Ο ένας ήθελε να γίνει σόουμαν, ο άλλος δεν έβρισκε το ψυγείο γεμάτο ή δεν του έκατσα. Υπάρχουν τριβές και προστριβές με ηθοποιούς με κάποιους, προστριβές με το ΣΕΗ και με influencers – δημοσιογράφους που είχαν μεγάλη διαφωνία, όπως η Χατζηαντωνίου και αργότερα η Άκριτα. Υπήρχαν κάποιοι δημοσιογράφοι του ψευτοαριστερού χώρου. Υπήρξε το φυτίλι ο Κυπαρισσοπουλος για να πει μια ιστορία που είναι στο 99,9% ψέμα. Υπάρχει ο Νικος Σ. που πήγε στην αγαπημένη του δημοσιογράφο Νάταλι Χατζηαντωνίου να πει ότι βιάστηκε. Αυτοί οι δυο είναι οι «λαγοί». Μετά ακολούθησε με κοινωνία εθισμένη στο αίμα, η υπόθεση έγινε προϊόν πολιτικής εκμετάλλευσης και τέλος τα σάιτ και τα κανάλια που είδαν την ευκαιρία για περισσότερα «χτυπήματα». Αυτό όλο με έχει οδηγήσει εκεί που με έχει οδηγήσει τώρα».

Για τον δεύτερο μηνυτή

«Τον δεύτερο τον γνωρίζω. Στην παράσταση Βακχες ήθελα στο χορό κάποιους αφρικανικής καταγωγής. Η μια από τις κοπέλες η Νάταλι Ερνέστα είχε ένα αδελφό που έφερνε στη πρόβες. Τον Θοδωρή. Ερχόταν συνεχώς μαζί μας. Μια μέρα μου λέει πρέπει να γνωρίσεις έναν φίλο μου «λίγο φαντεζί προσωπικότητα», τον οποίο γνώρισα στα goodys στο κέντρο» ανέφερε ο κατηγορούμενης σχετικά με τη γνωριμία του με τον δεύτερο άνδρα που τον έχει καταγγείλει.

Π: Δεν συναντηθήκαμε σε μπαρ;

Κ: Όχι, και δεν θα είχε πρόβλημα να το παραδεχτώ.

Π: Πως βρεθήκατε εκεί;

Κ: Είπαμε πάμε εκεί και συναντηθήκαμε.

Π: Είχατε συναναστροφές όλοι μαζί;

Κ: Με την αδελφή του αλλά κι χωρίς εκείνη. Η Νάταλι μου είχε ζητήσει να ακολουθήσει την περιοδεία ο αδελφός της για να του κάνω αρχαία γιατί είχε κοπεί στα αρχαία.

Π: Τι κοινό σημείο είχατε;

Κ: Ήθελα από παιδί να μεταδίδω γνώση, ειδικά σε όσους ήταν κενοί αυτής. Δεν αποκλείω και την αποφόρτιση. Εδώ έχει μικρύνει. Έχει γίνει κοντινό. Λες κι έκανα παρέα μόνο με Θοδωρήδες.

Περιγράφοντας τη σχέση του με τον δεύτερο καταγγέλλοντα τον S, υποστήριξε ότι τον είχε γοητεύσει -όπως του έλεγε ο ίδιος ο S- και το 2016 έμεινε στο σπίτι του. «Κάναμε παρέα. Είχαμε πάει σε μπαρ. Τους είχα καλέσει στην παράσταση “Ο κύκλος με την κιμωλία”. Βγαίναμε» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Π: Είχε έρθει και στο σπίτι σας το 2015 ο S;

Κ: Ναι.

Π: Μας είπατε ότι καταλάβετε πως τον γοητεύσατε. Θα μας το εξηγήσετε λίγο;

Κ: Ήταν εκφραστικός στις εκδηλώσεις του. Βαφόταν. Χρησιμοποιούσε μια διάλεκτο που χρησιμοποιούν κάποιοι γκέι, δεν κάνω αξιολόγηση, απλώς περιγράφω.

Π: Είχατε συζητήσει για ερωτικές προτιμήσεις;

Κ: Ίσως. Αλλά δεν έδωσα καμία σημασία.

Π: Δεν σας απασχόλησε να συζητάτε ερωτικές προτιμήσεις με ανήλικο;

Κ: Σας είπα πως δεν το αποκλείω. Τώρα μπορεί να ήταν μια φράση.

Π: Τι σήμαινε τον γοητεύσατε;

Κ: Από τα λεγόμενα του τα πάντα. Μου ζητούσε να βρεθούμε σε επαφή. Ήθελε να ολοκληρωθεί η γνωριμία μας. Με γλειψίματα…

Π: Την εποχή της Επιδαύρου είχατε επαφή;

Κ: Πως εννοείται την επαφή;

Π: Με γλειψίματα και αυτά που λέτε…

Κ: Όχι, όχι.

Ο κατηγορούμενος ξεκαθάρισε πως εκείνη την εποχή δεν καταλάβαινε το πόσο τον είχε γοητεύσει, αλλά το αντιλήφθηκε διαβάζοντας τις καταθέσεις.

«Είμαι ένας άνθρωπος με γνωριμίες, η δύναμη στο θέατρο, το παρουσιαστικό μου, μπορεί το σπίτι μου… Αυτά θα μπορούσαν να γοητεύσουν. Πάντως δε μιλούσαμε μόνο για τις ερωτικές προτιμήσεις» είπε ο Δημήτρης Λιγνάδης και πρόσθεσε ότι δεν είχαν ποτέ ερωτικές επαφές.

Π: Δεν σας προβλημάτισε ότι ένας ανήλικος ήθελε επαφές μαζί σας;

Κ: Ήταν παιχνίδι. Ανάμεσα στο «καλέ» και στο «μωρή». Δεν το σπουδαιολόγησα ποτέ.

Π: Δεν έπρεπε να τον προστατεύετε;

Κ: Ποια μεγαλύτερη προστασία από να τον βλέπω για καφέ μαζί με άλλους, να έρχεται σπίτι μου που ήταν γεμάτο βιβλία.

Για την Επίδαυρο

«Όταν η ανακρίτρια με ρώτησε για Επίδαυρο το 2015 απάντησε με ατράνταχτα στοιχεία ότι δεν πήγα. Όταν μετά αναδιπλώθηκε για 3η φορά ότι ήταν τον Ιούλιο, δεν πήγα ούτε τότε γιατί δε συνηθίζω να πηγαίνω όταν δεν έχω παραστάσεις. Εγώ το 2015 είχα εντατικές πρόβες στο Billy Eliot. Αποκλείεται να πήγα Επίδαυρο με αυτά τα άτομα» ανέφερε και πρόσθεσε: «Μπορεί να πήγα το 2016 ή 2017 και μα φωτογραφηθήκαμε. Το 2016 στην «Αντιγόνη» με τον Λιβαθηνό κάναμε μια εκδρομή αναγνωριστική. Ένα μήνα πριν την παράσταση. Πιθανολογώ ότι ίσως να ήταν το 2016. Ίσως βρεθήκαμε, βγάλαμε μια φωτογραφία. Δεν πήγα ποτέ μαζί τους στην Επίδαυρο».

Π: Υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων ότι σας είδαν…υπάρχει και φωτογραφία από το ξενοδοχείο.

Κ: Λόγω της φωτογραφίας κάνω την εκδοχή του 2016 ή 2017. Ο κ. Φ (Μαρτυρας) να αναρωτηθεί αν με είδε άλλη χρονιά ή και καθόλου!

Π: Που ήσασταν εκείνη την περίοδο;

Κ: Έκανα πρόβες εντατικά, ήμουν στο στούντιο Αμαλία. Δεν έχω να το απόδειξη. Ξέρω ότι δούλευα πυρετωδώς, θα πήγαινα στην Ιθάκη να ξεκουραστώ και μετά ανέβαινε η παράσταση.

Στις επίμονες ερωτήσεις της προέδρου για την φωτογραφία που τον εμφανίζει στην Επίδαυρο με τον μηνυτή κι ένα φίλο του, ξεκαθάρισε: «Δεν αμφισβητώ εμένα στη φωτογραφία, ούτε ότι είναι τραβηγμένη στην Επίδαυρο. Δεν είναι όμως το 2015».

Σχετικά με το πως κατέληξε στο σπίτι του ο S. για να μείνει ανέφερε: «Δεν έβρισκα κακό να μείνει. Έμεινε δέκα μέρες περίπου. Ένα σάκο θυμάμαι είχε φέρει. Κοιμόταν στον καναπέ μου. Δεν είχε που να πάει».

Π: Αισθανόσασταν άνετα με αυτό;

Κ: Δεν είχα δυσφορία.

Π: Γιατί δεν πήγε κάπου άλλου;

Κ: Θεώρησα ότι δεν έχει κάπου άλλου να πάει.

Π: Τον είχαν δει φίλοι σας;

Κ: Ναι, δεν ήταν κάτι κρυφό.

Π: Γιατί έφυγε από το σπίτι σας;

Κ: Αν με ρωτούσατε τότε θα έλεγα «του ‘ρθε να φύγει». Αν με ρωτάτε τώρα επικαλέστηκε ότι τον προσέβαλλα και δεν έβρισκε φαΐ στο ψυγείο. Προσέθεσε και την ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια ότι έβλεπε ανήλικα! Του είχα πει ότι «ο τρόπος που δείχνει τις ερωτικές επιλογές… δεν είναι το επάγγελμα σου, δεν θα κανείς καριέρα με αυτό».

Για τον τέταρτο καταγγέλλοντα

Τη γνωριμία του σε πλατεία με τον τέταρτο καταγγέλλοντα περιέγραψε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

«Μου περιέγραψε το εξής ανατριχιαστικό, ότι δεν είχε σπίτι του ρεύμα και νερό. Και του είχα πει ότι αν θελήσει να διαβάσει ή πλύνει τα ρούχα μου το σπίτι μου είναι ανοιχτό. Ο ίδιος ενημέρωνε τη μητέρα του και μάλιστα γελούσαμε μαζί για τα πολωνικά που μιλούσαν. Ο Π. ερχόταν και έμενε κατά καιρούς. Ήρθε πρώτη φορά το Φεβρουάριο του 2015» ανέφερε.

Π: Ήρθε να μείνει;

Κ: Όχι να περάσει το βράδυ εκεί. Πέρασε κι αλλά βραδιά. Όχι όμως να μετακομίσει.

Π: Διάβαζε στο σπίτι;

Κ: Ήξερα ότι πήγαινε σχολείο αλλά είχε μείνει τάξεις. Είχαν την εντύπωση ότι πήγαινε καθημερινά σχολείο. Δεν θυμάμαι…

Π: Αυτά είναι σχετικά κοντά. Είχατε ένα παιδί που πήγαινε σχολείο… δεν τον ρωτήσατε γιατί δεν πήγε σε συγγενείς;

Κ: Τον ρώτησα και μου λέει «δεν έχω κανέναν, θα συνεχίσω να πηγαίνω στο σκοτεινό μου σπίτι. Και του λέω να έρχεσαι εδώ να διαβάζεις.

Π: Μεγάλη ευθύνη…

Κ: Είναι μεγάλη ευθύνη και ίσως ήσαν κι λάθος μου που πήρα την ευθύνη αυτή.

Π: Δεν διακριβώσατε αν λέει αλήθεια, πως ανοίξατε έτσι την πόρτα του σπιτιού σας;

Κ: Είναι ασυνήθιστο. Το έκανα με αγαθότατη πρόθεση.

Π: Δε σκεφτήκατε να του δώσετε χρήματα για τους λογαριασμούς; Να τον προτρέψετε να δει κάποιον για τα θέματα με τη μητέρα του;

Κ: Δεν το σκέφτηκα. Λέω αφού μπορώ να του παράσχω αυτά τα πράγματα… επίσης πήγαινε από ένα διάστημα και μετά στη μάνα του. Δεν μετακόμισε σπίτι μου, μια βρύση και μια λάμπα του πρόσφερα.

«Ήμουν ανοιχτός μέχρι ηλίθιος»

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι προκειμένου να μη νιώθει άβολα, θα βοηθούσε στο σπίτι. «Εγώ θα μπορούσα να ζήσω και αξεσκόνιστος, πιο πολύ για να κάνει κάτι».

Σε σχόλιο της προέδρου ότι το σπίτι ήταν ανοικτό για να χρησιμοποιούν ότι παρείχε, απάντησε: «Ήμουν ανοιχτός, φιλικός και απολάμβανα το τυχαίο».

Π: Ο τραυματισμός σας δεν σας τρόμαξε για το ποιους βάζετε σπίτι σας; Δεν ήσασταν πιο συγκρατημένος;

Κ: Δεν καταλαβαίνω πως τα συνδέετε;

Π: Ήταν άγνωστος στο περιστατικό και το ίδιο συνέβαινε στο σπίτι σας. Έμπαιναν άνθρωποι που δεν τους ξέρατε καλά. Δεν σας έκανε πιο συγκρατημένο ο φόβος;

Κ: Όχι, στο σπίτι μου έμπαιναν και άνθρωποι ότι ήξερα δυο λεπτά.

Π: Ήσασταν ανοιχτός δηλαδή;

Κ: Ανοιχτός μέχρι ηλίθιος.

«Δεν είχα ποτέ σχέσεις με ανήλικους. Επαφές και συναναστροφές ναι. Πάντοτε λόγω συνθηκών, πρόβας ή το Αρσάκειο. Πάντοτε συνθήκες κοινωνικές και μη παράνομες. Φανερά έπαιζα μπάλα, φανερά βγαίναμε» είπε ο σκηνοθέτης.

Για τον τρίτο μηνυτή

Κατά την απολογία του ο σκηνοθέτης αναφέρθηκε και τον τρίτο καταγγέλλοντα, που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο λέγοντας πως έβαλε τα γέλια μόλις έμαθε για αυτή την καταγγελία.

«Φοβήθηκα σε εκείνο το σημείο με το εφεύρημα Δ.Μ.. Τους άλλους κάπως να σκεφτώ ότι τους έχω δει κάποιες φορές. Αυτό με σόκαρε. Δεν τον έχω δει ποτέ. Αυτή η κατασκευή…Δεν υπάρχει η περίπτωση Δ.Μ. Δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου. Αμφιβάλλω αν είναι και υπαρκτό πρόσωπο. Περίμενα να δω, να έρθει εδώ να δω από κοντά το προϊόν της κατασκευής, της κατασκευής το τονίζω εναντίον μου. Δεν γνώριζα τη φάτσα του όταν είδα φωτογραφία. Τον 47χρονο Δ.Μ. δεν το έχω δει ποτέ».

 

newsbomb.gr

Shares