Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Δημήτρης Λιγνάδης: Ασκήθηκε έφεση για τη μια αθώωση και το ύψος των ποινών

Δημήτρης Λιγνάδης: Η εισαγγελική λειτουργός άσκησε έφεση για το σκέλος της απόφασης που αφορά στην αθώωση του καταδικασμένου σε 12 έτη κάθειρξης σκηνοθέτη για τον πρώτο καταγγέλλοντα

Στην άσκηση έφεσης για δυο σκέλη της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη προχώρησε η εισαγγελέας εφετών Βασιλική Χαλβά.

Η εισαγγελική λειτουργός άσκησε έφεση για το σκέλος της απόφασης που αφορά στην αθώωση του καταδικασμένου σε 12 έτη κάθειρξης σκηνοθέτη για τον πρώτο καταγγέλλοντα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας κρίνει ότι προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, τα στοιχεία, τους μάρτυρες και την μαρτυρία του ίδιου του μηνυτή ότι η πράξη έχει τελεστεί. Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κρίθηκε κατά πλειοψηφία αθώος λόγω αμφιβολιών (5-2 ένορκοι) για τον πρώτο μηνυτή Α., όπου μειοψήφησαν δυο ένορκοι οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της ενοχής του. Ο Α. είχε υποστηρίξει ότι γνώρισε το 2015 τον Λιγνάδη στο μπαρ «rooster» από έναν φίλο του και λίγο καιρό αργότερα -όπως είχε ισχυριστεί- τον βίασε στο σπίτι του.

Ωστόσο, η κα. Χαλβά προχώρησε και στην άσκηση έφεσης και για το ύψος των ποινών που επιβλήθηκαν στον Δημήτρη Λιγνάδη για τις δυο περιπτώσεις βιασμών για τις οποίες καταδικάστηκε. Η εισαγγελέας θεωρεί ότι έπρεπε να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές και στις δυο περιπτώσεις λόγω της απαξίας και της βαρύτητας της πράξης, της βλάβης που προξένησε στα θύματα, της έντασης του δόλου του κατηγορουμένου, αλλά και της εκμετάλλευσης της εμπιστοσύνης κάθε παθόντα λόγω της ανηλικότητάς τους.

Σημειώνεται, ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε κατά πλειοψηφία (4-3) ένοχος για την περίπτωση βιασμού του S. Στην απόφαση μειοψήφησαν μία ένορκος, η πρόεδρος και μια σύνεδρος που είχαν τη γνώμη ότι πρέπει να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών. Ο S. είχε καταγγείλει τον Λιγνάδη για βιασμό του στην Επίδαυρο το καλοκαίρι του 2015, ενώ για την περίπτωση του επιβλήθηκαν 5 έτη κάθειρξης στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Αντίστοιχα, ένοχος κατά πλειοψηφία (5-2) κρίθηκε ο σκηνοθέτης και για την περίπτωση του Π.Φ, στην οποία μειοψήφησαν η πρόεδρος και μια δικαστής που είχαν τη γνώμη ότι πρέπει να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών. Ο 17χρονος Ουκρανός έμενε στο σπίτι του σκηνοθέτη, ο οποίος κατά το δικαστήριο, παρέμενε στο διαμέρισμα του Λιγνάδη μετά τον βιασμό του, εξαιτίας του κακοποιητικού περιβάλλοντος που αντιμετώπιζε στο σπίτι του. Για τον βιασμό του Π.Φ επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών στον Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ κατά συγχώνευση βρέθηκε τελικά με συνολική ποινή 12 ετών.

 

newsbomb.gr

Shares