Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Δημήτρης Καμπανάρος: «Δεν άντεξε το βάρος» ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου – Τα τελευταία λόγια του

Δημήτρης Καμπανάρος – Ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο που αυτοκτόνησε – «Δεν άντεξε το βάρος»

Συγκλονισμένη είναι η ελληνική κοινωνία από την είδηση ότι ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο, Δημήτρης Καμπανάρος αφαίρεσε την ίδια του τη ζωή. Ο θάνατός του σκόρπισε θλίψη στους οικείους, ενώ συνεργάτες του μιλούν για έναν άνθρωπο με ευσυνειδησία, ο οποίος είχε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψει τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στην μονάδα του από τον κορονοϊό.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, Στέλιος Προσαλίκας, εξέφρασε τη θλίψη του για την αυτοκτονία του ιδιοκτήτη του γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο, σημειώνοντας πως «δεν άντεξε το βάρος» μετά την επιβεβαίωση κρουσμάτων. Μάλιστα, ο ίδιος είπε ότι ο Δημήτρης Καμπανάρος συγκλονίστηκε όταν έμαθε πως και ο ίδιος είναι θετικός στον κορονοϊό.

Ο κ. Προσαλίκας μίλησε για έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο και ευγενή άνθρωπο, ο οποίος είχε πάθος με τη δουλειά του και φρόντιζε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διαφυλάξει πως δεν θα υπάρξουν κρούσματα στον οίκο ευγηρίας του. Περιέγραψε πως είχε μετατρέψει τη μονάδα του στον Άγιο Στέφανο σε φρούριο και είχε προμηθευτεί εκατοντάδες rapid tests. Μάλιστα, ο κ. Προσαλίκας είπε ότι μεταξύ τους οι ιδιοκτήτες των ΜΦΗ έλεγαν ότι μπορεί σε όλες τις μονάδες να βρεθεί κρούσμα εκτός από τη μονάδα του Καμπανάρου στον Άγιο Στέφανο.

 

«Ήταν ένας επιστήμονας με πάθος για τη δουλειά του και τους ηλικιωμένους» σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε και στις επικοινωνίες που είχε μαζί του μετά την επιβεβαίωση πως έχει μολυνθεί κι ο ίδιος από τον ιό. Είχε καταβληθεί πολύ, είπε, και συμπλήρωσε: «Δεν μπορούσε να το αντέξει το κεφάλι του ότι είχε μολυνθεί».

 

Ο Δημήτρης Καμπανάρος ήταν μόλις 41 ετών, ενώ στο συγκλονιστικό γράμμα που άφησε λίγο πριν βάλει τέλος στη ζωή του έγραφε: «Με νίκησε ο κορονοϊός». «Είμαι ένας αποτυχημένος. Δυσφήμησα το γηροκομείο. Δεν τα κατάφερα. Απέτυχα. Πλέον δεν θα με εμπιστευτεί ποτέ ξανά κανείς. Με νίκησε ο κορωνοϊός. Κουράστηκα. Και μάλλον δεν ήμουν καλός καπετάνιος. Λάτρεψα τη δουλειά μου. Έκανα λάθος, κόλλησα κορoνοϊό μετά από όλα αυτά…»

Shares