Κυριακή , 26 Μαΐου 2024
Τελευταία Νέα

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Η συμμετοχή του στη ΜΚΟ του Παντσέρι και τα 5.000 ευρώ

Αβραμόπουλος

“Εργαλειοποιούν ένα υπαρκτό σκάνδαλο προκειμένου να εξυπηρετήσουν δικούς τους σκοπούς”


Ο πρώην επίτροπος απάντησε, επίσης και στα δημοσιεύματα για την αμοιβή των 5000 ευρώ (μεικτά).

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μία οργανωμένη προσπάθεια συγκεκριμένων media από την Ιταλία να διαστρεβλώσουν την εικόνα της καθ’ όλα νόμιμης συμμετοχής μου στην ΜΚΟ. Πρώτος στόχος η υπονόμευση της υποψηφιότητας που έχω υποβάλει για τη θέση του ειδικού αντιπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον περσικό κόλπο και βέβαια του Ιταλού σοσιαλιστή υποψηφίου που είναι φαβορί για τη θέση» ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.

«Εργαλειοποιούν ένα υπαρκτό σκάνδαλο προκειμένου να εξυπηρετήσουν δικούς τους σκοπούς. Ως προς τη σχέση με τον οργανισμό, είναι ένας οργανισμός που έχει εγκριθεί και συσταθεί από το βελγικό κράτος. Βεβαίως πρόεδρος ήταν ο Παντσέρι που ήταν από τις κορυφαίες μορφές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος και σημείωσε ότι ζήτησε κι έλαβε γραπτή έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την υπογραφή της Προέδρου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία ενέκρινε τόσο την τυπική, όσο και τη συνηθισμένη σε αυτές περιπτώσεις αποζημίωση.

«Η αποζημίωση ήταν νόμιμη, δηλωμένη φορολογημένη στην Ελλάδα και εγκεκριμένη από την Κομισιόν. Διήρκησε για περίπου 12 μήνες αφότου ξεκίνησαν οι λειτουργίες της ΜΚΟ και δεν ξεπέρασε τα 45 χιλιάρικα καθαρά για όλο τον χρόνο. Τον προηγούμενο Φεβρουάριο, από την ώρα που ατόνισε η λειτουργία αυτού του οργανισμού, εγώ ζήτησα να σταματήσει η κατάθεση αυτής της μηνιαίας αποζημίωσης, δηλαδή έναν χρόνο πριν ξεσπάσει αυτό το σκάνδαλο. Δεν υπάρχει τίποτα το περιέργο» είπε, επίσης, ο κ. Αβραμόπουλος.

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares