Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Δήμητρα Γναφάκη: «Κούρσα σταθμός για μένα και για την καριέρα μου»

Δήμητρα Γναφάκη: «Κούρσα σταθμός για μένα και για την καριέρα μου»

Εξαιρετική η Δήμητρα Γναφάκη στα 400μ. εμπόδια, πέρασε στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.


Μετά την σπουδαία εμφάνιση της η Δήμητρα Γναφάκη δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Σήμερα ήταν μία κούρσα σταθμός για μένα και για την καριέρα μου. Όλη μου η φετινή προετοιμασία ήταν για αυτόν τον αγώνα, ο οποίος ήταν ο μεγάλος μου στόχος.

Αλήθεια είναι ότι στο ζέσταμα δεν ένιωθα πολύ καλά, ένιωσα το σώμα μου σαν να κοιμάται, παρ’ όλα αυτά επειδή είμαι σε καλή κατάσταση πάντα στους αγώνες και καταφέρνω να αποβάλλω το άγχος μου και ότι με προβληματίζει τα κατάφερα.

Πίστευα ότι μπορώ να είμαι στον ημιτελικό και ευτυχώς τα κατάφερα παρά το γεγονός ότι δεν έκανα καλή κούρσα το 7ο και 8ο εμπόδιο τα πέρασα με λάθος πόδια. Ευελπιστώ στον ημιτελικό να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό.

Είναι πολύ σημαντικό ότι καταφέρνω να είμαι σταθερή στο 56.5, ελπίζω να καταφέρω ένα 56 μικρό ή 55 στον ημιτελικό γιατί το έχω στα πόδια μου.

Ήταν δύσκολη χρονιά για μένα γιατί κυνηγούσα το ranking και κουράστηκα πηγαίνοντας σε πάρα πολλούς αγώνες κάτι που δεν είχα ξανακάνει, όμως το επίπεδο του αθλήματος έχει ανέβει πολύ, υπάρχουν εξαιρετικές αθλήτριες και πρέπει να ακολουθώ.

Η κούρσα αυτή με έβαλε στην ελίτ και αυτό αλλάζει την ψυχολογία μου. Είμαι στις κορυφαίες αθλήτριες της Ευρώπης και θα κάνω ό,τι μπορώ για να έχω συνεχώς ανοδική πορεία».

Πηγή: fosonline.gr

Shares