Παρασκευή , 30 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Δημιουργείται Επιτροπή για τη Συμφωνία των Θαλάσσιων Συνόρων Αλβανίας με Ελλάδα! Πρέπει να.. φοβόμαστε;…

Δημιουργείται Επιτροπή για τη Συμφωνία των Θαλάσσιων Συνόρων Αλβανίας με Ελλάδα! Πρέπει να.. φοβόμαστε;...

Την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της αλβανικής κυβέρνησης να ενεργοποιεί μια ειδική επιτροπή διαχείρισης των διασυνοριακών θαλάσσιων υδάτων, ανακοίνωσε σήμερα ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα αλβανικά δημοσίευμα, αυτή η απόφαση είναι ένα βήμα προόδου για τη Συμφωνία των Θαλάσσιων Συνόρων με την Ελλάδα που θα γίνει με βάση την αλβανική νομοθεσία σε συνδυασμό με τις διεθνείς συμφωνίες, τις συμβάσεις και τα πρωτόκολλα που υπέγραψε η Δημοκρατία της Αλβανίας.

Η συμφωνία των δύο πρωθυπουργών αναφέρεται «στη δημιουργία και λειτουργία μιας ειδικής επιτροπής για τη διαχείριση των διασυνοριακών υδάτων». Η επιτροπή θα αποτελείται από 7 υφυπουργούς, μεταξύ αυτών ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αλλά δεν διευκρινίζεται ποιος θα είναι ο επικεφαλής της Επιτροπής.

Τα τελευταία χρόνια όσα ελληνικές κυβερνήσεις έχουν πάει να λύσουν τέτοια ζητήματα έχουν βλάψει ανεπανόρθωτα τη χώρα, γι’ αυτό έχουμε κάθε λόγο να φοβόμαστε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει κάποιο νέο έγκλημα…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares