Πέμπτη , 22 Φεβρουαρίου 2024
Τελευταία Νέα

Δήμας: «Όλοι πετάνε στα σύννεφα» με την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Χειμάρρα

«Και μόνο που επισκέπτεται ο πρωθυπουργός της χώρας μας ένα μέρος σαν τη Χειμάρρα που το καθεστώς Χότζα φυλάκισε, σκότωσε υποχρέωσε δια της βίας… Αυτοί οι άνθρωποι νιώσανε για πρώτη φορά ότι η Ελλάδα ανοίγει τα φτερά γι’ αυτούς, τους προστατεύει, νοιάζεται γι αυτούς, το ίδιο ένιωσα κι εγώ. Εκει είναι τα κόκαλα των γονιών μου, των παππούδων μου. Είμαι υπερήφανος που δεν έχασα αυτή την ιστορική στιγμή, ήμουν εκεί. Δεν θα την έχανα αυτή τη μέρα…».

Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Πύρρος Δήμας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ για τα συναισθήματα που βίωσε κατά την επίσκεψή του στη Χειμάρρα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εξήγησε ότι «είναι πολύ ιστορική μέρα για τους Χειμαρριώτες, για όλο τον ελληνισμό, δεν μιλάμε για κόμματα, για κομματικές σημαίες, μιλάμε για την Ελλάδα για ανθρώπους που έχουν κρατήσει την Ελλάδα μέσα τους, τη γλώσσα, την θρησκεία. Είναι το κάστρο του ελληνισμού Αυτοί οι άνθρωποι τους είδαμε όλοι πόσο υπερήφανοι είναι, και ποσό αγάπη έχουν για την Ελλάδα παρά τα όσα έχουν περάσει ο καθένας. Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα, οι Χειμαρριώτες δεν αναγνωρίζονται ως μειονότητα».

«Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού σήμερα είχα τηλέφωνα με συμπατριώτες μου, όλοι πετάνε στα σύννεφα» συμπλήρωσε.

«Περιμένουμε το επόμενο βήμα… Ο πρωθυπουργός το είπε προς την αλβανική πλευρά. Η ελληνική μειονότητα στη Βόρεια Ήπειρο να είναι γέφυρα φίλιας και συνεργασίας προς το κάλο και των δυο λαών. Η Αλβανία οδεύει προς την ΕΕ και πιστεύω ότι θέλει – δε θέλει θα πρέπει να σεβαστεί την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία. Εύχομαι αυτό που έγινε χθες να έχει μια συνέχεια. Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός το εννοούσε ότι θα έχει συνέχεια, θα κάνει πράγματα για τους Βορειοηπειρώτες και τους υπερήλικες, γενικά όλα τα θέματα τα έχει βάλει στο τραπέζι και θα δούμε καλύτερες μέρες».

Σε για το πολιτικό του μέλλον, ο χρυσός ολυμπιονίκης σχολίασε «ευχαριστώ πολύ όσους θέλουν να με ξαναδούν στην πολιτική… Ίσως μια μέρα, άλλα όχι αυτή τη στιγμή».

 

newsit.gr

Shares