Πέμπτη , 26 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Αμοργός χάρτης: Ο Δήμαρχος για την Τουρκική προβοκάτσια στο Goolge Maps που το Βάφτισαν ως “Τουρκικό νησί” με τζαμί

Αμοργός χάρτης: Ο Δήμαρχος για την  Τουρκική προβοκάτσια στο Goolge Maps που το Βάφτισαν ως "Τουρκικό νησί" με τζαμί

Δήμαρχος Αμοργού:«Στείλαμε επιστολή στη Google, στο υπουργείο Εξωτερικών και στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής… Αποκαταστάθηκε αλλά πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση» δήλωσε χαρακτηριστικά στον Focus FM και στην Δέσποινα Μποτίτση ο Δήμαρχος Αμοργού αναφερόμενος στην προκλητική κίνηση των Τούρκων να βαφτίσουν Τουρκική την Αμοργό και να τοποθετήσουν και Τζαμί σε περιοχή του νησιού που ουδέποτε υπήρχε .

Δήμαρχος Αμοργού: «Χυδαία προβοκάτσια των Τούρκων-Βάφτισαν την Αμοργό «Turk Adasi» δηλ. «τουρκικό νησί» και φύτεψαν και τζαμί- ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε σε εγρήγορση, απαιτείται ετοιμότητα. Ο κ. Λευτέρης Καραΐσκος έκανε λόγο για προβοκάτσια των Τούρκων που εξόργισε τους κατοίκους του νησιού. «Να είμαστε σε εγρήγορση, απαιτείται ετοιμότητα» δήλωσε τονίζοντας ότι η Αμοργός όπως το Καστελόριζο αλλά και άλλα ελληνικά νησιά έχουν μπει στο στόχαστρο.

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Αμοργού:

«Η προπαγάνδα του διαδικτύου οδήγησε κάποιους όχι μόνο να ανακαλύπτουν τζαμί στην Αμοργό αλλά να το δηλώνουν κιόλας στη δημοφιλή εφαρμογή Google Maps, την οποία ακολουθεί πολύς κόσμος για να γνωρίσει έναν τόπο.

Φυσικά στην Αμοργό δεν υπάρχει ούτε υπήρξε στην ιστορία τζαμί, ενώ το νησί ως γνωστόν φημίζεται για το εμβληματικό μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας.

Ως Δήμος Αμοργού καταδικάζουμε το γεγονός, το καταγγείλαμε στην Εταιρεία, στο Υπουργείο Εξωτερικών και όπου κρίναμε αναγκαίο ενώ έχουμε κινήσει όλες τις διαδικασίες για τη διαγραφή της καταχώρησης.

Καλούμε τους κατοίκους του νησιού μας αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες που το έχουν αγαπήσει να μπουν στο _Google_ _Maps_ και να δηλώσουν πως είναι ψευδής η καταχώρηση.

Στους δύσκολους και πονηρούς καιρούς που διανύουμε κάποιοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν προβλήματα και εντάσεις χρησιμοποιώντας ακόμα και το διαδίκτυο για να πετύχουν το σκοπό τους.

Λίγες ώρες πριν γιορτάσουμε το Έπος του ’40 και σχεδιάζοντας της εμβληματικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, καλούμαστε να κάνουμε αυτό που γνωρίζουμε πολύ καλά ως ακρίτες του Αιγαίου!
Να υπερασπιστούμε ενωμένοι την ιστορία μας.

_Κάποιοι ονειρεύονται «Γαλάζιες Πατρίδες» και αλλαγές συνόρων. Στην Αμοργό κυριαρχεί το Αυθεντικό Ελληνικό Απέραντο Γαλάζιο και οι εκατοντάδες εκκλησιές της, μνημεία ιστορίας, πολιτισμού και ορθοδοξίας».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares