Τετάρτη , 20 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Δηλώσεις (προεκλογικές) του Αλέξη Τσίπρα έξω από το Μαξίμου πριν λίγο…

Δηλώσεις έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργόςαναφέρθηκε στην έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία.

«Μια εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές, εέχοντας πλήρη επίγνωση του ρίσκου που αναλαμβάνω, είπα την πλήρη αλήθεια στον ελληνικό λαό», είπε ο πρωθυπουργός εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στους δανειστές.

Εξηγώντας τι εννοεί είπε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ότι είχε πει στον ελληνικό λαό, για το ότι η εκλογική αναμέτρηση έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης του ελληνικού λαού. Σήμερα, όσα είπα τότε επιβεβαιώνονται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την όρεξη τόσο στο παλιό πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα όσο και σε ακραίους συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες, να αμφισβητήσουν τις πολιτικές μας επιλογές και να φέρουν προσκόμματα στο σχέδιό μας να δώσουμε την δυνατότητα σε όλους όσοι έβαλαν πλάτη και έκαναν θυσίες για να βγούμε από τα μνημόνια να δρέψουν σήμερα τους καρπούς των θυσιών τους. να έχουν την δυνατότητα να δουν στην καθημερινότητά τους, στην ζωή τους, στην τσέπη τους, τα αποτελέσματα των θυσιών τους.

Και συνέχισε: «Σήμερα, μάλιστα έφτασαν στο σημείο να θέσουν και ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων στο δημόσιο τομέα. Είχαν να εγείρουν ζήτημα απολύσεων στο δημόσιο από το 2014 τότε που υπουργός αρμόδιος διοικητικής μεταρρύθμισης ήταν ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού

Δήλωση για την έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία

Δήλωση για την έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία.

Gepostet von Alexis Tsipras am Donnerstag, 6. Juni 2019

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Κομισιόν:

  • Αμφισβήτησε ευθέως την εκτίμηση για πλεόνασμα εφέτος 4,1% και εκτιμά ότι αυτό θα κινηθεί στην περιοχή του 3,6%.
  • Η κοστολόγηση της ρύθμισης των δόσεων από την κυβέρνηση είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή των δανειστών. Η μεγάλη αντίρρηση των δανειστών έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Η τρόικα πιστεύει ότι υπάρχει «μαύρη τρύπα» η οποία θα κυμαίνεται από 0,3% έως και 0,6% του ΑΕΠ σε αντίθεση με την ελληνική πλευρά η οποία βλέπει θετική επίδραση της τάξεως του 0,2% του ΑΕΠ για το 2019 και 0,3% για το 2020.
  • Μία ακόμη διαφωνία έγκειται και στην ποιοτική επίπτωση των μέτρων στην οικονομία. Μεταξύ άλλων, στην έκθεση αναφέρονται τα εξής: «Οι χαμηλότεροι συντελεστές ΦΠΑ για τα προϊόντα διατροφής, τα εστιατόρια και τις υπηρεσίες τροφίμων, τον ηλεκτρισμό και το φυσικό αέριο αντιτίθενται σε ένα σημαντικό μέτρο που εγκρίθηκε τον Ιούλιο του 2015, διατηρώντας παράλληλα τον πολύ υψηλό συντελεστή 24% και αυξάνοντας περαιτέρω το κενό ΦΠΑ» αναφέρει η Επιτροπή υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει ένα από τα μεγαλύτερα «κενά ΦΠΑ» (VAT GAP) στην Ευρώπη και τον 4ουψηλότερο κανονικό συντελεστή μεταξύ των χωρών μελών.
    newsit.gr
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares