Παρασκευή , 30 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Δήλωση «ΒΟΜΒΑ» του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου : «Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται κάτω από έναν εκβιασμό της Τουρκίας»…

Δήλωση «ΒΟΜΒΑ» του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου : «Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται κάτω από έναν εκβιασμό της Τουρκίας»...

Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία για την λαθρομεταναστευτική κρίση έστειλε ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας κατά τη συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο για τις Ανατολικές Καθολικές Εκκλησίες, Καρδινάλιο Leonardo Sandri, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών…

Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία για την λαθρομεταναστευτική κρίση έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά τη συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο για τις Ανατολικές Καθολικές Εκκλησίες, Καρδινάλιο Leonardo Sandri, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. «Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται κάτω από έναν εκβιασμό της Τουρκίας που όταν θέλει ανοίγει την στρόφιγγα και στέλνει τους πρόσφυγες» τόνισε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Ο Μακαριώτατος σημείωσε ότι «ως Εκκλησία δε μπορούμε να μην βοηθήσουμε τον ανήμπορο άνθρωπο, έχουμε, όμως, την απαίτηση να μας πουν πού ακριβώς είναι τα σύνορά μας και αν είναι υποχρεωμένα όλα τα κράτη να φυλάνε τα σύνορα». Αναρωτήθηκε, επίσης, για ποιο λόγο οι λαθρομετανάστες βρίσκουν φραγμούς και δε μπορούν να φύγουν από την Ελλάδα και αν η Ευρώπη είναι αυτή που ήθελαν οι δημιουργοί της.

Δήλωση «ΒΟΜΒΑ» του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου : «Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται κάτω από έναν εκβιασμό της Τουρκίας»...

Σε άλλο σημείο, ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι είναι λυπηρό η Εκκλησία να χρησιμοποιείται στα χέρια των πολιτικών ως εργαλείο όταν την χρειάζονται, ενώ ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του- με αφορμή τα προβλήματα της εποχής και τις δυσκολίες- ο Μακαριώτατος ευχήθηκε «να μας δώσει ο Θεός δύναμη και να μας βγάλει τον εγωισμό».

Ο Καρδινάλιος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη συνάντηση και εξέφρασε την εκτίμησή του στην παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ενώ ευχήθηκε να υπάρχουν καλές σχέσεις. Μίλησε για τη συνεργασία στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, ενώ εξήρε το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αναφέρθηκε, ακόμη, στην οικονομική κρίση της χώρας και στη σημαντική φιλανθρωπική δράση της Αρχιεπισκοπής και των Μητροπόλεων.

ethnos.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares