Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Δήλωση “ΣΕΙΣΜΟΣ” του εκπροσώπου του ΣΤΡΑΤΟΥ: “Η Τουρκία είναι ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ της ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην περιοχή”…

Δηλώσεις που θα έπρεπε να προκαλέσουν διεθνή κατακραυγή κατά της Τουρκίας, έκανε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης.Ο Αχμέντ αλ Μεσμάνι σε δηλώσεις του κατηγόρησε ανοιχτά την Άγκυρα για το χάος στο οποίο βυθίζεται το τελευταίο διάστημα η χώρα, τονίζοντας ότι ο Ερντογάν παρεμβαίνει στις υποθέσεις της Λιβύης.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Λίβυος σε αποκλειστική συνέντευξή του στο κανάλι «Sky News Arabia» που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Μεταξύ άλλων είπε ότι «Καταλογίζουμε στην Τουρκία την καταστροφή των βάσεων ασφάλειας και ειρήνης στη Λιβύη, καθώς και τις δολοφονίες στις τάξεις της ασφάλειας, του στρατού και των δικαστών, πέρα από την εμπλοκή της σε πολλές τρομοκρατικές επιχειρήσεις».

Στη συνέχεια κατηγόρησε την Τουρκία για σχέσεις με τους τζιχαντιστές: «Η Τουρκία είναι ο επίσημος επικεφαλής της τρομοκρατίας στην περιοχή και όχι μόνο στη Λιβύη. […] Η Τουρκία έχει φθάσει στο σημείο να μεταφέρει τους τραυματισμένους Λίβυους τρομοκράτες για θεραπεία σε νοσοκομεία της. Μέσω της Τουρκίας εκατοντάδες Λίβυοι τρομοκράτες στάλθηκαν να πολεμήσουν στη Συρία».

Πρόκειται για ένα γεγονός που όλοι γνωρίζουν και όλοι κάνουν πως δεν το ξέρουν φοβούμενοι να χαλάσουν τις σχέσεις τους με την Τουρκία η οποία αποτελεί σημαντικό εμπορικό εταίρο της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Δυστυχώς όσο “σωστοί” και να είμαστε εμείς απέναντι στους “συμμάχους” μας στο ΝΑΤΟ, πάντα στο τέλος θα μας “αδειάζουν” για την Τουρκία, ακόμη κι αν έχει βοηθήσει στην τρομοκρατία που έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό και τη Δύση.
Με πληροφορίες από Βαλκανικό Περισκόπιο

Shares