Τρίτη , 18 Φεβρουαρίου 2020
Τελευταία Νέα

Δήλωση “ΣΕΙΣΜΟΣ” που προκαλεί αναταράξεις: “Το Κοσσυφοπέδιο κυβερνάται από ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ”…

Φοβερά και τρομερά πράγματα ειπώθηκαν κατά την επίσκεψη του προέδρου της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, στο Βελιγράδι όπου έδειξε την αντιπάθειά του προς το Κοσσυφοπέδιο.

Μάλιστα, ο Ζέμαν αποκάλυψε ότι κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, του είπε πως θα συζητήσει με τους Τσέχους συνταγματολόγους τη δυνατότητα της απόσυρσης της αναγνώρισης του Κοσσυφοπεδίου από τη χώρα του, ως ανεξάρτητου κράτους.

Αναφερόμενος στον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Ραμούς Χαραντινάι, ο Ζέμαν δήλωσε ότι «το δικαστήριο της Χάγης εξέφρασε εδώ και καιρό αμφιβολίες για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από εκπροσώπους του Κοσσυφοπεδίου και νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παραιτήθηκε ως αρχηγός της κυβέρνησης.

Επιτρέψτε μου να σας πω την προσωπική μου γνώμη: ένα κράτος που κυβερνάται από εγκληματίες πολέμου δεν πρέπει να βρίσκεται στην κοινότητα των δημοκρατικών χωρών».

Θυμίζουμε ότι το Κοσσυφοπέδιο αναγνωρίστηκε από την Τσεχική Δημοκρατία το 2008- λίγο μετά τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας όταν ήταν πρωθυπουργός ο Μίρεκ Τοπλολάνεκ, με υπουργό των Εξωτερικών τον Κάρελ Σβαρζένμπεργκ.
Με πληροφορίες από Βαλκανικό Περισκόπιο

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares