Τετάρτη , 21 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Δήλωση “ΣΕΙΣΜΟΣ”: “Εθνικό ΕΓΚΛΗΜΑ η ιδιωτικοποίηση των ΕΛ.ΠΕ”… (ΒΙΝΤΕΟ)

Δήλωση "ΣΕΙΣΜΟΣ": "Εθνικό ΕΓΚΛΗΜΑ η ιδιωτικοποίηση των ΕΛ.ΠΕ"... (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και μέλος της Γεωλογικής Εταιρείας – Ινστιτούτο του Καναδά, ο Αντώνης Φώσκολος μιλώντας στον 98.4 , τόνισε ότι ο…

πλούτος του φυσικού αερίου νότια της Κρήτης είναι αμύθητος και μπορεί να αναγορεύσει τα ΕΛ.ΠΕ σε βασικό κορμό ανάπτυξης της χώρας , αφού οι ποσότητες αυτές μπορούν να λύσουν το ενεργειακό ζήτημα της Ε. Ε. για τα επόμενα 70 χρόνια.

Όπως είπε ο κ. Φώσκολος , οι διαρροές της κλειστής σύσκεψης με τις ανακοινώσεις εκτιμήσεων από τα ΕΛ.ΠΕ , είναι υπαρκτές, το ερώτημα είναι γιατί με τέτοια δεδομένα φυσικού πλούτου που διαρκώς θα αποκαλύπτονται , η κυβέρνηση ετοιμάζεται ουσιαστικά να χαρίσει τα ΕΛ.ΠΕ σε έναν ιδιώτη επιχειρηματία.

Ο Αντώνης Φώσκολος, κάλεσε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να μη προχωρήσει στο ξεπούλημα των ΕΛ.ΠΕ, ιδίως τώρα που μόνο σύμπτωση δεν είναι ο υπολογισμός των 280 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου σε έναν μόνο από τους 16 ανάλογους στόχους νότια της Κρήτης, ποσότητα που και ο ίδιος είχε ανακοινώσει στον ίδιο ακριβώς αριθμό πριν από 6 χρόνια .

Ακούστε τα όσα είπε ο κ. Φώσκολος παρακάτω:

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares