Κυριακή , 2 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Δίκη ψευτογιατρού: Την ενοχή πρότεινε ο εισαγγελέας

Την ενοχή του Dr Kontos του …γιατρού που γέμιζε ελπίδες, αλλά τελικά οδήγησε στον θάνατο, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, 6 ανθρώπων, ζήτησε στην αγόρευσή του ο κ. Ν. Πασχάλης.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την καταδίκη του «ψευτογιατρού» για τις έξι ανθρωποκτονίες μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και αυτές δύο ανήλικων παιδιών, του 16χρονου Θεοδόση και της 14χρονης Δέσποινας.

«Τους έδινε την ελπίδα και εκείνοι έσπευσαν να την αδράξουν.Τα θύματα τόνισαν ότι εκείνος ήταν ιδιαίτερα χειριστικός. Όπως μας είπε ο πατέρας του Θεοδόση το στήσιμο του ήταν τέτοιο που δεν έδινε το περιθώριο να αμφισβητήσεις τον ρόλο του. Τους έλεγε ακριβώς αυτά που ήθελαν να ακούσουν» είπε στην αγόρευσή του.

Με όπλο την παραπλάνηση, έπειθε συγγενείς και οικείους ότι είναι έμπειρος ογκολόγος, διέκοπταν τη θεραπεία τους και έμεναν πιστοί στο …ιατρικό του σχήμα.

«Ο Θεοδόσης είχε τη δυνατότητα να υποβληθεί σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση ενώ είχε στη διάθεση του κι εναλλακτικές θεραπείες. Η Δέσποινα θα μπορούσε να συνεχίσει θεραπεία της ή να κάνει άλλες».

 

Ο γιατρός κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες, με την δικαστική αίθουσα να είναι κατάμεστη από συγγενείς θυμάτων. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Dr Kontos για 21 περιπτώσεις απάτης, απεκόμισε 687.104 ευρώ, ενώ για 11 συγκατηγορούμενους του, μεταξύ των οποίων ιατροί, μέλη διοικητικών συμβουλίων κλινικών, μία μοναχή, ένας ιδιοκτήτης καταστήματος βοτάνων, επισήμανε ότι δεν προκύπτει ο απαιτούμενος διπλός δόλος για την καταδίκη τους.

«Έφερε μαζί του ελβετική ιατρική ταυτότητα και ταυτότητα διεθνούς ερυθρού σταυρού. Ο Νικ. Κονταστάθης φρόντιζε να δείχνει ότι διαθέτει μεγάλη οικονομική επιφάνεια, φορώντας ακριβό κουστούμι και έχοντας ακριβό αυτοκίνητο. Άφηνε να εννοηθεί ότι έχει γνωριμίες και στενές επαφές με γιατρούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έδειχνε να επέχει επαφές με εξέχοντα άτομα του τόπου όπως Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Κανόνιζε να δίνει ραντεβού σε διαγνωστικά κέντρα. Προέβαλε τον εαυτό του ως επιστήμονα διεθνούς βεληνεκούς με έδρα την Ελβετία. Με κάθε ευκαιρία ανέφερε πως ειχε σώσει πολλούς ασθενείς μεταξύ των οποίων ο Σουμάχερ, η Γιάννα Αγγελοπουλου, ο Πρόεδρος την Κυπριακής Δημοκρατίας» είπε στην πολύωρη αγόρευσή του ο εισαγγελικός λειτουργός, επιχειρώντας να σκιαγραφήσει όλη τη δράση του Κοντοστάθη. Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται.

 

ethnos.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares