Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Ακόμη τρεις μάρτυρες καλούνται από τον εισαγγελέα

Στις 4 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες.

Η εισαγγελέας ζήτησε να προσέλθουν στο δικαστήριο και να καταθέσουν η Θάλεια Ματίκα, καθώς όπως επισημάνθηκε από την εισαγγελική λειτουργό, αναφέρθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία ότι είχε δει την πρώτη καταγγέλλουσα να κλαίει στις τουαλέτες του θεάτρου Ήβη.

Δεύτερη μάρτυρα ζήτησε την Ζέτα Μακρυπούλια προκειμένου να ερωτηθεί για το εάν πράγματι υπήρχε ρόλος προς αντικατάσταση στο θέατρο Ήβη. Τέλος, ζήτησε να καταθέσει και η Αλίνα Κοτσοβούλου, για να διαπιστωθεί εάν μετά από δικό της τηλεφώνημα η πρώτη καταγγέλλουσα πήγε στο θέατρο Ήβη. Η πρόταση της εισαγγελέως έγινε δεκτή από το δικαστήριο, το οποίο θα καλέσει τις 3 γυναίκες στις 6 Οκτωβρίου.

Η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη ζήτησε να κληθούν ως μάρτυρες οι ηθοποιοί Τάσος Χαλκιάς και Ράνια Σχίζα.

 

Τι υποστήριξε συγγενής του ηθοποιού
Με την κατάθεση συγγενικού προσώπου του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίστηκε η δίκη σήμερα. Ο σύζυγός της αδελφής της Ελπίδας Νινου κατέθεσε στο δικαστήριο ότι όταν δημοσιοποιήθηκαν οι καταγγελίες, εξεπλάγη και αμέσως τον κάλεσε για να δει τι ακριβώς έχει συμβεί.

«Δεν πίστεψα τίποτα από τις καταγγελίες. Τον πήρα τηλέφωνο να δω τι έγινε». Μου λέει «ό,τι ακούς είναι ψέματα». Οι σχέσεις του με τις συναδέλφους του ήταν πολύ καλές, εκτός από την περίοδο των προβών. Αναφερόμενος στη γυναίκα η οποία καταγγέλλει ότι βιάστηκε από τον Πέτρο Φιλιππίδη τον Σεπτέμβριο του 2008, ο μάρτυρας είπε:

«Τον Σεπτέμβρη είχα ανέβει στην Αθήνα για πρόβα στις «Κουζίνες». Εμφανίστηκε η πρώτη καταγγέλλουσα και μου λέει «θέλω να δω τον Πέτρο». Της λέω να του το πω. Τον ρώτησα, είδα ότι αντέδρασε λίγο κάπως, και μου λέει καλά «βάλε τη στο βάθος να βλέπει να καθίσει ήσυχη».

Την έβαλα στη 13η σειρά και συνεχίστηκε η πρόβα. Μόλις τελείωσε η πρόβα η πρώτη καταγγέλλουσα έφυγε μόνη της. Μετά από κάποιες μέρες ξαναήρθε. Της λέω «δε μπορείς να έρχεσαι έτσι, μου κάνει φασαρία». Μου απάντησε «μα του έχω μιλήσει» και μπήκε μέσα».

 

Ο κατηγορούμενος, όπως είπε ο μάρτυρας του είπε: «Ας την να βλέπει μωρέ, πάει στη δραματική σχολή. Τρελό είναι δεν το βλέπεις;»

 

ethnos.gr

Shares