Τετάρτη , 10 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Δίκη για πλημμύρες στη Μάνδρα: Στο εδώλιο ξανά η Ρενα Δούρου και 4 ακόμη πρόσωπα

Δίκη για πλημμύρες στη Μάνδρα: Έφεση για την απόφαση που αθώωνε τη Ρένα Δούρου και άλλους τέσσερις κατηγορούμενους άσκησε Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

Στην άσκηση έφεσης κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας με την οποία αθωώθηκαν κατά πλειοψηφία για την υπόθεση με της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα, τον Νοέμβριο του 2017, η τότε περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και τέσσερις ακόμα κατηγορούμενοι, προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η έφεση αφορά δυο στελέχη του δασαρχείου και δυο της πολεοδομίας, τα οποία μαζί με τη Ρένα Δούρου θα καθίσουν ξανά στο εδώλιο, μόλις η υπόθεση συζητηθεί σε δεύτερο βαθμό.

Τα πέντε αυτά πρόσωπα είχαν αθωωθεί από το σύνολο των αδικημάτων για τα οποία είχαν παραπεμφθεί σε δίκη, ενώ το δικαστήριο είχε κηρύξει ενόχους οκτώ κατηγορούμενους κατά περίπτωση για αδικήματα της πλημμύρας, της ανθρωποκτονίας και σωματικών βλαβών από αμέλεια και καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 4 εώς 6 χρόνια με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Πρόκειται για δύο αντιπεριφερειάρχες, κατά τον επίμαχο χρόνο, την τότε δήμαρχο Μάνδρας και πέντε τότε στελέχη, της Πολεοδομίας και της Υπηρεσίας αστυνόμευσης ρεμάτων, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης από τέσσερα έως έξι χρόνια με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

«Η εισαγγελική έφεση είναι απαραδεκτη λόγω εκπρόθεσμης.άσκησης της καθώς είχε παρέλθει το 10ημερο που προβλέπεται από την απόφαση επί της αθώωσης ή της ενοχής. Επίσης παντελώς αναιτιολόγητη και έγινε για να καταστεί η Δουρου πολιτικα ομηρη εν όψει των εκλογών» σχολίασε ο συνήγορός της Θεώδορος Σχινάς.

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares