Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Δίκη Φιλιππίδη: Δανδουλάκη και Δροσάκη καταθέτουν κατά του ηθοποιού

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση της Λένας Δροσάκη, η οποία είχε καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για κακοποιητική συμπεριφορά σε παράσταση που έπαιζαν, αλλά και σεξουαλική παρενόχληση.

Τον χαρακτήρα του Πέτρου Φιλιππίδη και περιστατικά που βίωσαν μαζί του θα καταθέσουν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας οι ηθοποιοί Κάτια Δανδουλάκη και Λένα Δροσάκη, αλλά και το στέλεχος μεγάλου καναλιού Κατερίνα Παπαμερή.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση της Λένας Δροσάκη, η οποία είχε καταγγείλει τον ηθοποιό για κακοποιητική συμπεριφορά σε παράσταση που έπαιζαν, αλλά και σεξουαλική παρενόχληση. «Το 2007 γνώρισα τον καταγγελλόμενο στο πλαίσιο των επισκέψεων που διοργάνωνε η σχολή μου. Από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον για το πρόσωπό μου και με προσέγγισε με έναν τρόπο που αρχικά μου φάνηκε εντελώς φιλικός και καλοπροαίρετος. Πολύ σύντομα όμως ο καταγγελλόμενος άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά και να με παρενοχλεί σεξουαλικά, στην αρχή πιο διακριτικά και στη συνέχεια με ολοένα και πιο ανάρμοστο τρόπο. Έφτασε στο σημείο να με παίρνει τηλέφωνο και να με ρωτάει πιεστικά “πότε θα του κάτσω”» φέρεται να υποστηρίζει στην καταγγελία της η κα Δροσάκη.

Όταν κάποια χρόνια αργότερα, προτάθηκε στην ηθοποιό από την Κάτια Δανδουλάκη να συμμετάσχει στην θεατρική παράσταση “Έγκλημα στο Οριέντ Εξπρές” με σκηνοθέτη τον Πέτρο Φιλιππίδη, η Λένα Δροσάκη αρχικά αρνήθηκε. «Η κυρία Δανδουλάκη με διαβεβαίωσε πως θα φροντίσει η ίδια να μην προκύψει κανένα πρόβλημα. Μια ημέρα, και χωρίς κανέναν λόγο επιτέθηκε φραστικά και με απίστευτη ένταση ενώπιον όλου του θιάσου, σε εμένα και σε συνάδελφό μου. Η πρόβα διακόπηκε και εγώ το ίδιο βράδυ απευθύνθηκα κατ΄ ιδίαν στην κυρία Δανδουλάκη και της είπα, ευρισκόμενη σε κατάσταση μεγάλης ταραχής, ότι δεν αντέχω άλλο και δυστυχώς δε μου μένει παρά να αποχωρήσω από την παράσταση. Μετά από δυο ημέρες η κυρία Δανδουλάκη ανακοίνωσε στον Πέτρο Φιλιππίδη ότι δε θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του ως σκηνοθέτη», ανέφερε η ηθοποιός.

Για περιστατικό που καταγγέλεται ότι συνέβη στην συγκεκριμένη παράσταση καλείται να καταθέσει και η δημοφιλής ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη, η οποία είχε μεταξύ άλλων έχει δηλώσει για το θέμα: «Η ψυχή μου δεν αντέχει την καταπίεση του ανθρώπου στον άνθρωπο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταπιέζει τον άλλον, να του φέρεται άσχημα. Ο καθένας είναι ένας μικρός θεός. Έκανα κάτι που η ψυχή μου το ήθελε. Δεν έκανα τίποτα ηρωικό. Ήταν η φυσική συνέπεια του τι αισθανόμουν. Δεν μπορώ όχι μόνο εγώ να υφίσταμαι καταπίεση αλλά ούτε να βλέπω άλλον να υφίσταται. Αν μπορώ να πάρω μέρος θα πάρω. Έχω μάθει να μην κριτικάρω. Έχω μάθει να μην κάνω κριτική πάνω σε ανθρώπινο ον γιατί δεν ξέρω που ξεκινάνε οι πληγές του. Δεν είναι συνένοχος όποιος δεν κάνει κάτι. Δεν ξέρω τι σημαίνει μέσα του το “φοβάμαι” και το “δεν έχω την τόλμη”. Καταλαβαίνω την ανθρώπινη αδυναμία, αλλά δεν επιτρέπω σε κανέναν να αγγίζει κανέναν υποτιμητικά και να τον χρησιμοποιεί για κανένα λόγο».

 

newsbomb.gr

Shares