Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σε λίγο η εισαγγελική αγόρευση για τις αναστολές…

Επόμενη πράξη στη δίκη της Χρυσής Αυγής με την πρόταση της εισαγγελέως για τις αναστολές. Ότι κατέβασε ο νους τους ισχυρίστηκαν οι κατηγορούμενοι για να γλιτώσουν τη φυλακή. Ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί.Ένα βήμα πριν ρίξει αυλαία βρίσκεται η πολύκροτη δίκη για την Χρυσή Αυγή. Σήμερα στις 11 το πρωί η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου θα προτείνει ποιοι εκ των καταδικασθέντων πρέπει να οδηγηθούν στις φυλακές και ποιοι όχι

Στη συνέχεια, οι συνήγοροι υπεράσπισης θα δώσουν νέα ‘’μάχη’’, είτε συντασσόμενοι είτε όχι με την πρόταση της εισαγγελέως, με σκοπό να πείσουν το δικαστήριο πως η φυλάκιση των εντολέων τους θα τους προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη.

Οι δικαστές θα αποσυρθούν σε διάσκεψη και θα ανακοινώσουν την απόφαση τους.

Πιθανότατα, η απόφαση του Δικαστηρίου σχετικά με τον εάν θα χορηγηθεί ή όχι αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση των καταδικασθέντων θα ανακοινωθεί την Τρίτη.

Για όσους οδηγηθούν στις φυλακές, το δικαστήριο θα διαβιβάσει απόσπασμα της απόφασης στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών και είτε θα συλληφθούν είτε θα προσέλθουν αυτοβούλως στις αρμόδιες αρχές.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής, δια των δικηγόρων του επικαλέστηκαν τα παιδιά τους, τους γονείς τους, την υγεία τους, για να γλιτώσουν τη φυλακή. Από τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο που δήλωσε ζωέμπορος μέχρι τον Ευστάθιο Μπούκουρα που υποστήριξε πως γνωρίζει μόνο από…πίτσες και πεϊνιρλί.

Εξαίρεση αποτέλεσε η περίπτωση του Γιώργου Ρουπακιά ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και 14 έτη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ένταξη στην εγκληματική οργάνωση. Η υπεράσπιση του δεν υπέβαλε αίτημα στο Δικαστήριο προκειμένου να του χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Το ίδιο έκανε και η πλευρά του Γιάννη Λαγού, ο οποίος αποφάσισε να μην υποβάλει σχετικό αίτημα και πλέον αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας στο ακροατήριο, προκειμένου οι ελληνικές δικαστικές αρχές να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την άρση της ασυλίας του από το ευρωκοινοβούλιο και την έκδοση του στην Ελλάδα.

Δύο εκ των καταδικασθέντων πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο Γιώργος Γερμενής και ο Αντώνης Γρέγος ζήτησαν το δικαστήριο στην περίπτωση που δεν τους χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση να εκτίσουν τις ποινές που τους έχουν επιβληθεί, κατ´οικον, με ηλεκτρονική επιτήρηση «βραχιολάκι».

Δεν αποκλείεται ωστόσο σε περίπτωση μετά την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με το ποιοι θα οδηγηθούν στις φυλακές, να υπάρξουν κι άλλα ανάλογα αιτήματα.

Shares