Τετάρτη , 12 Αυγούστου 2020
Τελευταία Νέα

Δικαίωση του Κ.Βελόπουλου για ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΑΣΑΦΕΙΑ – Νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Αλλαγή της τελευταίας στιγμής

Δικαίωση του Κ.Βελόπουλου για ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΑΣΑΦΕΙΑ - Νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Αλλαγή της τελευταίας στιγμής

Νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Θα το ψηφίσει το ΚΙΝΑΛ μετά από τροποποιήσεις που είχε προτείνει και έκανε δεκτές ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Την Πέμπτη αναμένεται να ψηφιστεί από την ολομέλεια. Οι αντιδράσεις παραμένουν από συνδικάτα και κόμματα.

Θα ψηφίσει τελικά το ΚΙΝΑΛ το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, παρά την αρχική του διαφωνία. Ο λόγος είναι ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υιοθέτησε κάποιες από τις τροποποιήσεις που είχει προτείνει το κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Το νομοσχέδιο συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί απεργία της ΑΔΕΔΥ που δηλώνει ότι θα πολεμήσει ενάντια στο νομοσχέδιο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος εξάλλου προέρχεται από τους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, δεν δίστασε να προχωρήσει στις απαιτούμενες αλλαγές για να εξασφαλίσει την συναίνεση της κ. Γεννηματά στο νομοσχέδιο.svg%3E

Τι άλλαξε ο Χρυσοχοΐδης

»Όπως αναφέρει το Flash.gr, δεν θα προβλέπεται φυλάκιση έως ενός έτους για όσους μετέχουν σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, η οποία έχει απαγορευθεί νόμιμα με απόφαση της αρμόδιας αστυνομικής ή λιμενικής αρχής. Όπως ανέφερε και ο αρμόδιος υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης «κακώς είχε μπει» το ιδιώνυμο στο νομοσχέδιο.

Θα προβλέπεται πως για την απαγόρευση συνάθροισης θα πρέπει να υπάρχει σύμφωνη γνώμη προέδρου Πρωτοδικών, ο οποίος εάν δεν απαντήσει εντός 24ωρου θα συνεπάγεται πως συμφωνεί με την απαγόρευση. Για τη διάλυση μίας διαδήλωσης θα πρέπει να παρίσταται εισαγγελέας και να δώσει τη σύμφωνη γνώμη του. Εάν δεν παρίσταται, ενημερώνεται αμελλητί.

Για να στηρίξει την υπαναχώρησή της η κα Γεννηματά υποστήριξε ότι με την παρέμβαση του ΚΙΝΑΛ «άλλαξε ριζικά το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο» και ως εκ τούτου θα το υπερψηφίσει κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της βουλής.

Δικαίωση του Κ.Βελόπουλου

Πάντως στην ομιλία του ο Κ.Βελόπουλους την προηγούμενη εβδομάδα (01/07/2020) είχε προειδοποιήσει πως η ‘αριστεροφοβία’ της ΝΔ θα οδηγήσει σε αλλαγές επί αλλαγών στο νομοσχέδιο με αποτέλεσμα ο νόμος να γίνει ασαφής κι εν τέλει κακός.

Κ.Βελόπουλος: Το απόλυτο ξεγύμνωμα της αριστεροφοβίας της ΝΔ…. αφήνετε τους αναρχοάπλυτους να καίνε τις περιουσίες των πολιτών… ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ;..

Gepostet von VoiceNews.gr am Mittwoch, 1. Juli 2020

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares