Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΔΙΚΑΙΩΣΗ Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ! Σε εξέλιξη υβριδικό σχέδιο κατά της Ελλάδας: Στο «κόκκινο» τα νησιά του Β. Αιγαίου με πάνω από 6.850 αφίξεις μόνο τον Οκτώβρη…(ΒΙΝΤΕΟ)

Από τους μετανάστες που έφτασαν από τα μικρασιατικά παράλια τον περασμένο μήνα, 3.474 πήγαν στη Λέσβο, 1.820 στη Χίο και 1.556 στη Σάμο – Η Τουρκία πιέζει για τις επιδιώξεις της ανοίγοντας τη «στρόφιγγα» και η ΕΕ λίγο πολύ… νίπτει τας χείρας της…Αδιαμφισβήτητα η δικαίωση του Προέδρου της Ελληνικής λύσης Κυριάκου Βελόπουλου για το περιώνυμο ζήτημα το λαθρομεταναστών στη χώρα μας είναι πλέον καταφανής.

Χωρίς να θέλουμε να καταφύγουμε σε λεκτικές υπερβολές, πλέον είναι αναρίθμητες οι τοποθετήσεις του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης ο οποίος προσπαθεί με «νύχια και με δόντια» να αφυπνίσει το ελληνικό κοινοβούλιο πόσο μάλλον το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο πλέον βρίσκεται σε μία διαρκή μάχη με το χρόνο..

Τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση νίπτει λίγο πολύ τας χείρας της, οι αφίξεις λαθρομεταναστών συνεχίζονται αμείωτες, οξύνοντας μέρα με τη μέρα το πρόβλημα, ενώ οι μετεγκαταστάσεις  τουσ στην ηπειρωτική Ελλάδα ανοίγουν νέα μέτωπα.

Τον μήνα Οκτώβριο πέρασαν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από τα μικρασιατικά παράλια 6.868 άτομα. Από αυτά, 3.474 έφτασαν στη Λέσβο, 1.820 στη Χίο και 1.556 στη Σάμο. Η μέχρι τώρα κινητοποίηση του Λιμενικού στα θαλάσσια σύνορα δεν φαίνεται να αποδίδει, ενώ η Τουρκία προσδοκά σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τη δημιουργία της «ζώνης ασφαλείας» στη βορειοανατολική Συρία και για το σχέδιό της να εγκαταστήσει εκεί έως και δύο εκατομμύρια Σύριους.

Για τον λόγο αυτό πιέζει με τον μόνο τρόπο που γνωρίζει: ανοίγοντας την στρόφιγγα. Αποτελεσματικό αν αναλογιστεί κανείς ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να χορηγήσει ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 663 εκατ. ευρώ στην Τουρκία, «για τη συνέχιση του μεγαλύτερου προγράμματος ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ, το δίκτυο κοινωνικής ασφάλειας έκτακτης ανάγκης (ESSN)», σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όλα αυτά τη στιγμή που η κατάσταση στα hot spots των νησιών είναι δραματική και επιδεινώνεται διαρκώς. Όλα αυτά τη στιγμή που οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών κλιμακώνονται, αφού η καθημερινότητά τους γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Οι διαδοχικές μεταφορές λαθρομεταναστών από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα τα εκτονώνει για λίγο την κατάσταση, αλλά οι νέες αφίξεις επαναφέρουν τα πράγματα στο σημείο «βρασμού».

Η επίσπευση της διαδικασίας εξέτασης των αιτήσεων ασύλου, ώστε μια αίτηση να γίνεται δεκτή ή να απορρίπτεται εντός εξαμήνου είναι αναντίρρητα σοβαρό βήμα.Η κατάσταση πάντως γίνεται κάθε μέρα δυσκολότερη για την κυβέρνηση, για τους Έλληνες και την Ελλάδα, αλλά και για τους μετανάστες. Αυτοί είναι, όμως, που προκάλεσαν το πρόβλημα.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας του Κ.Βελόπουλου

https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/2605021472853440/?t=6

 

Shares