Τετάρτη , 17 Αυγούστου 2022

Δικαστήριo της Χαλκίδας έκρινε άκυρη την κατάσχεση του ιρανικού δεξαμενόπλοιου στην Κάρυστο

Άγνωστο αν η απόφαση του δικαστηρίου για το δεξαμενόπλοιο Pegas θα ανοίξει το δρόμο για την απελευθέρωση των δύο ελληνικών τάνκερ στο Ιράν

Την ακύρωση της απόφασης κατάσχεσης που έγινε στην Κάρυστο του ιρανικού τάνκερ και του φορτίου που μετέφερε, αποφάσισε δικαστήριο της Χαλκίδας, μια κίνηση που προκάλεσε την οργή του Ιράν η οποία εκδηλώθηκε με το ρεσάλτο σε δύο ελληνικά τάνκερ που έπλεαν στον Περσικό Κόλπο.

«Η έγκληση για ανατροπή της απόφασης κατάσχεσης έγινε δεκτή από το δικαστήριο. Θα είναι δύσκολο να ανατραπεί εκ νέου» δήλωσε μια από τις τρεις πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το Reuters παραμένει άγνωστο αν οι ΗΠΑ ή η Ελλάδα θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν την απόφαση αυτή που έλαβε το Συμβούλιο Εφετών της Χαλκίδας.

To δημοσίευμα του Reuters
Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών της Χαλκίδας ελήφθη μετά τις αντιρρήσεις που είχε υποβάλει εκ μέρους της ιδιοκτήτριας εταιρείας ο νομικός της εκπρόσωπος ζητώντας να ακυρωθεί η εισαγγελική διάταξη βάσει της οποίας είχαν αντληθεί από το ιρανικό δεξαμενόπλοιο 107.000 τόνοι ιρανικού πετρελαίου.

Αυτό που μένει να φανεί είναι αν η δικαστική αυτή εξέλιξη θα φέρει και εξελίξεις σε σχέση με τα δύο ελληνικά δεξαμενόπλοια που «κρατούνται» από τις ιρανικές αρχές και στα οποία επιβαίνουν και Έλληνες ναυτικοί καθώς η Τεχεράνη είχε ανακοινώσει ότι το ρεσάλτο από τους Φρουρούς της Επανάστασης είχε γίνει ως αντίποινα για την κατάσχεση ανοιχτά της Καρύστου.

 

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares