Παρασκευή , 23 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Δικαίωση Βελόπουλου: Η Νέα Δημοκρατία προσχωρεί στις θέσεις της Ελληνικής Λύσης

Δικαίωση Βελόπουλου: Η Νέα Δημοκρατία προσχωρεί στις θέσεις της Ελληνικής Λύσης

Η κυβέρνηση αποδέχθηκε και τις επιστημονικές μελέτες του εν λόγω κόμματος, για το πώς θα χτίσει τον φράχτη στον Έβρο.

Όλα έγιναν χθες στην συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης της Βουλής, όπου ο Νότης Μηταράκης κλήθηκε να ενημερώσει για το μεταναστευτικό ζήτημα ως αρμόδιος υπουργός. Μετά την εισηγητική ομιλία του, όπου παρέθεσε σειρά αριθμητικών στοιχείων, ήρθε η ώρα να τοποθετηθούν οι βουλευτές των κομμάτων.

Όταν οι βουλευτές του κόμματους της Ελληνικής Λύσης τοποθετήθηκαν και κατέθεσαν την επιστημονική πρόταση  για τον τρόπο που θα πρέπει να χτιστεί ο φράκτης στον Έβρο. Αν δηλαδή θα είναι μεταλλικός ή από τσιμέντο. Ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος την βρήκαν «ενδιαφέρουσα».

Δικαίωση Βελόπουλου: Η Νέα Δημοκρατία προσχωρεί στις θέσεις της Ελληνικής Λύσης

Ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, μάλιστα μετά την ομιλία του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Αντώνη Μυλωνάκη δήλωσε πως αυτό που «συμφωνώ μαζί του είναι με την αγωνία του για τις δομές που υπάρχουν έξω». Πρόσθεσε πως «το μεγάλο στοίχημα είναι η ενίσχυση των επιστροφών και των απελάσεων και αυτό είναι ένα θέμα». Άσκησε μάλιστα και κριτική γιατί «οι δικαιωματιστές τα τελευταία χρόνια, τραβήξατε πολύ την έννοια του πρόσφυγα όπως προβλέπει η συνθήκη της Γενεύης» Πρόσθεσε πως «το μεγάλο στοίχημα είναι η ενίσχυση των επιστροφών και των απελάσεων και αυτό είναι ένα θέμα».  Άσκησε μάλιστα και κριτική γιατί «οι δικαιωματιστές τα τελευταία χρόνια, τραβήξατε πολύ την έννοια του πρόσφυγα όπως προβλέπει η συνθήκη της Γενεύης».

Οταν οι βουλευτές του κόμματους του Κ.Βελόπουλου κατέθεσαν και «επιστημονική πρόταση» για τον τρόπο που θα χτιστεί ο φράκτης στον Έβρο. Αν δηλαδή θα είναι μεταλλικός ή από τσιμέντο. Μια πρόταση που ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής της Ν.Δ, Μάξιμος Χαρακόπουλος βρήκε «ενδιαφέρουσα».

Ίσως δεν υπάρχει καλύτερη περιγραφή του κλίματος που επικράτησε από τα ίδια τα επίσημα πρακτικά της επιτροπής Δημόσιας Τάξης:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΗΤΑΣ (Εισηγητής της Ελληνικής Λύσης – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ): Οι δικοί μας επιστήμονες, γιατί έχουμε καταθέσει και ειδική μελέτη και την έχουμε καταθέσει και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μας είπε ότι γίνεται το τσιμεντένιο τείχος και ότι μπορεί να προσπεραστεί το εμπόδιο αυτό.

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής):Δηλαδή, καταθέσατε εναλλακτική μελέτη για φράχτη;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΗΤΑΣ: Βέβαια. Και πιο οικονομική απ’ ότι είναι ο φράχτης.

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Θα ήταν ενδιαφέρουσα αυτή η ενναλακτική μελέτη. Παρακαλώ, να διανεμηθεί στα μέλη της Επιτροπής.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares