Σάββατο , 10 Δεκεμβρίου 2022

Δικαίωση Κυριάκου Βελόπουλου – Έρχεται συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

Προγραμματική συμφωνία με κάποιο από τα δύο ισχυρά κόμματα του διπολισμού, Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ, προανήγγειλε ότι θα επιδιώξει ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά τις εκλογές της πρώτης Κυριακής, χωρίς να αποκλείει ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ούτε τον Αλέξη Τσίπρα για προσεχή κυβερνητικό εταίρο.H ανακοίνωση του κ. Ανρουλάκη δικαιώνει τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, που για καιρό φώναζε ότι ένα ή και τα δυο κόμματα του πολισμού θα συγκυβερνήσουν με το ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στιγμή, σε συνέντευξη που παραχώρησε (MEGA) επιτέθηκε και στους δύο «μονομάχους», λέγοντας ότι υποστηρίζουν και οι δύο «αρνητικά σενάρια», απέναντι στα οποία ο ίδιος εκφράζει «την τρίτη πολιτική επιλογή». Στην ερώτηση, πάντως, για ποιο λόγο δεν ανεβάζει τους τόνους στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, μολονότι ο ίδιος με πρώτον τον δημοσιογράφο Θ. Κουκάκη ήταν τα βασικά θύματα, απέφυγε να απαντήσει ευθέως και μόνο στο τέλος της απάντησής του σημείωσε: «Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Ολα γίνανε για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ». Στο πλαίσιο αυτό, προειδοποίησε: «Με περιφρονούσαν μετά τις καταγγελίες μου. Θα μάθω όμως νόμιμα γιατί συνέβη αυτή η παρακρατική ενέργεια».

Νωρίτερα, από την αγορά της Καλλιθέας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στο Μαξίμου λέγοντας: «Ξαφνικά αποκαλύπτεται ότι έχει στήσει έναν παρακρατικό μηχανισμό παρακολουθήσεων με πρώτο θύμα εμένα αλλά και άλλα θύματα. Αρα δεν είναι μόνο οι άστοχες επιλογές στην οικονομία. Σε επίπεδο θεσμών και δημοκρατίας δεν είναι ότι έμειναν απλά μετεξεταστέοι, είναι φορείς μιας θεσμικής παρακμής».

 

Έρχεται συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ! Τόλμησε ο Κυριάκος Βελόπουλος στον REAL FM 97,8 και τον Νίκο χατζηνικολαου

Την ίδια στιγμή που ο πολιτικός  αρχηγός του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ανακοινώνει την ενδεχόμενη συνεργασία του με ένα ή και τα δυο πολιτικά κόμματα διπολισμού, το γεγονός έρχεται να δικαιώσει στο τέλος τον βιοπαλαιστή της αντιπολίτευσης, Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος από το 2020 προμήνυε ένα τέτοιο σενάριο.

Το φθινόπωρο του 2020, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, δέχτηκε σφοδρή κριτική από τον ίδιο τον κ. Βελόπουλο, αναφορικά με την τότε κοινή τοποθέτησή του με την κυβέρνηση στο θέμα της “κοινής αποδοχής” για τον διορισμό του Υπουργού Υγείας.

To 2021, σε συνέντευξη που είχε δώσει ο Κυριάκος Βελόπουλος στο ALERT TV και στο Ανατρεπτικό Δελτίο, αποκάλυψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει το 60% των νομοσχεδίων της ΝΔ και κατήγγειλε on-air ότι υπάρχει μια άτυπη και σκιώδη συγκυβέρνηση μεταξύ της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την ΝΔ.

Σε συνέντευξη του στην ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου είπε επίσης τα ίδια.

Τέλος, σε ομιλία του τον περασμένο Σεπτέμβρη από το βήμα της βουλής, εξήγγειλε ότι αν η Ελλάδα καταλήξει στο χειρότερο σενάριο σύγκρουσης με την Τουρκία, τότε η ΝΔ με τις “πλάτες” εγχώριων ολιγαρχών” και “μέσω τρικομματικής συγκυβέρνησης”, θα προσφύγουν στο δικαστήριο της Χάγης, υποδεικνύοντας πως το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ συμπλέουν στα ίδια… νερά με την ΝΔ σε αρκετά ευαίσθητα θέματα.

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares