Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024

Δικαιώνεται ο Βελόπουλος : Toν άκουσε η Κυβέρνηση – 30 Νοεμβρίου επίσημη επίσκεψη

Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών, Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανάκαρ (Subrahmanyam Jaishankar), στις 30 Νοεμβρίου.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε συνέχεια της τηλεδιάσκεψης μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, και του Ινδού ομολόγου του, που έλαβε χώρα στις 29 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας υπογραμμίστηκε η σημασία της εντατικοποίησης των διμερών επαφών και η εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Κατά την επίσκεψη αναμένεται να συζητηθούν θέματα διμερούς και κοινού περιφερειακού ενδιαφέροντος, καθώς και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Νότια Ασία.

Nα θυμίσουμε πως ο Κ.Βελόπουλος μιλά συνεχώς για την ανάγκη σύσφιγξης των ελληνοινδικών σχέσεων ως απάντηση στην τουρκοπακιστανική συμμαχία.

Ενδεικτικά στις 30 Αυγούστου:

“Εχθροί της Τουρκίας είναι η Αίγυπτος, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία, η Ινδία, η Αρμενία και η Γαλλία η οποία επιδεικνύει πρόθεση ανάσχεσης της Τουρκίας.

Η Ελλάδα οφείλει να αξιοποιήσει και να συγκροτήσει συμμαχία απέναντι στην Τουρκία με το δόγμα: Δίνω παίρνω”, αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Shares