Παρασκευή , 19 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία θα πραγματοποιήσει ο Μαδούρο

Η Τουρκία είναι μια από τις ελάχιστες χώρες που διατηρεί σχέσεις με την Τουρκία – Ο Νικολάς Μαδούρο και ο Ταγίπ Ερντογάν θα συζητήσουν όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο θα πραγματοποιήσει από αύριο Τετάρτη διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, ανακοίνωσε η τουρκική κυβέρνηση.

Ο Μαδούρο έχει πει κατ’ επανάληψη ότι θα επισκεφθεί την Τουρκία, μια από τις ελάχιστες χώρες παγκοσμίως με τις οποίες διατηρεί σχέσεις η Βενεζουέλα, εν μέσω των σκληρών κυρώσεων που της έχουν επιβάλει οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον αγγλόφωνο ιστότοπο της τουρκικής κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα συζητηθεί «όλο το φάσμα των σχέσεων» των δύο χωρών, καθώς και τα βήματα που μπορούν να γίνουν για να ενισχυθεί αυτή η σχέση.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Οι δύο ηγέτες αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις για περιφερειακά και διεθνή θέματα», καταλήγει το κείμενο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares