Πέμπτη , 19 Μαΐου 2022
Τελευταία Νέα

Διεμφυλικός άνδρας που ζούσε ως γυναίκα μέχρι τα 16 του χρόνια παντρεύεται την καλύτερή του φίλη από το σχολείο….

Τρανς άνδρας που γεννήθηκε κορίτσι, ερωτεύτηκε την καλύτερή του φίλη από το σχολείο. Οι δυο τους παντρεύονται τον επόμενο χρόνο.


Ο Τζέιμι από το Εσεξ της Βρετανίας συνειδητοποίησε από πολύ μικρή ηλικία πως δεν ήθελε να είναι κορίτσι. Ενιωθε αγόρι και λίγο μετά τα 16 του χρόνια αποφάσισε να προχωρήσει σε διόρθωση φύλου. Από την εφηβεία, διατηρούσε πολύ στενές φιλικές σχέσεις με την συμμαθήτριά του Σααμπά. Οι δυο φίλες ήταν αχώριστες, ώσπου ο Τζέιμι προχώρησε σε διόρθωση φύλου και η σχέση τους εξελίχθηκε σε κάτι διαφορετικό.

«Ενα από τα άτομα που φοβόμουν περισσότερο να μιλήσω ήταν η Σααμπά. Γνώριζα τη γνώμη της οικογένειάς της για το ενδεχόμενο εκείνη να έχει άνδρες φίλους» αναφέρει σε βρετανικό δίκτυο ο Τζέιμι. Ωστόσο, όπως εξηγεί τα πράγματα πήγαν καλύτερα από όσο περίμενε. «Ηταν υπέροχη, ήταν το πρώτο άτομο που με αποκάλεσε με το νέο μου όνομα και τη νέα μου ταυτότητα και δεν έκανε ποτέ λάθος» σημειώνει ο 25χρονος σήμερα.

«Μου άρεσε η Σααμπά για κάποιο διάστημα. Ενιωθα πως υπήρχε κάτι παραπάνω, αλλά δεν ήξερα αν είναι αληθινό ή αν το φανταζόμουν επειδή ήθελα τόσο πολύ να συμβεί» λέει ο τρανς άνδρας. «Απολάμβανα την παρέα του Τζέιμι ως φίλου και συχνά έλεγα πως αν ήταν άνδρας θα τον παντρευόμουν αμέσως» σημείωσε η Σααμπά που ετοιμάζεται να κάνει την υπόσχεσή της πράξη την ερχόμενη χρονιά. Η 24χρονη δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί, καθώς όπως λέει σήμερα, δεν είχε ερωτικά συναισθήματα για τον Τζέιμι πριν εκείνος ξεκινήσει διαδικασία διόρθωσης φύλου.

Ο αγώνας για αποδοχή από την οικογένεια
Η Σααμπά προέρχεται από μουσουλμανική οικογένεια και παρά το γεγονός πως ο πατέρας της χώρισε με την μητέρα της και ακολούθησε πιο ελεύθερο και δυτικό τρόπο ζωής, εκείνη συνέχισε να ζει κάτω από αυστηρούς κανόνες στο σπίτι. Οταν η μητέρα της διάβασε ένα ερωτικό μήνυμα του Τζέιμι στο κινητό της Σααμπά, τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ για την μουσουλμάνα. Η οικογένειά της θεώρησε πως είχε ομοφυλοφιλικές τάσεις, απαίτησε να διακόψει τη σχέση της με τον Τζέιμι. Οταν η Σααμπά αρνήθηκε την έδιωξαν από το σπίτι και εκείνη μετακόμισε με τον Τζέιμι και την μητέρα του.

Ζευγάρι άνδρα και γυναίκα σε πάρκο κάτω από τον ήλιο

Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια προτού η Σααμπά μιλήσει στη μητέρα της για την αλλαγή φύλου στην οποία υπεβλήθη ο Τζέιμι. «Ολα έγιναν με μικρά βηματάκια, πριν συστήσω ξανά τον Τζέιμι στην οικογένειά μου» σημειώνει σήμερα.

Ο αρραβώνας μπροστά στους δικούς τους ανθρώπους
Οι σχέσεις του ζευγαριού με τις οικογένειές τους και δη με την οικογένεια της Σααμπά βελτιώθηκαν σημαντικά, όταν ο Τζέιμι προχώρησε στην τελική φάση διόρθωσης φύλου. Ο νέος άνδρας έκανε πρόταση γάμου στην φίλη και αγαπημένη του το Σεπτέμβρη του 2017. Στον αρραβώνα τους ήταν παρόντες όλοι οι συγγενείς τους, κάτι που τους έδωσε μεγάλη χαρά.

Ζευγάρι σε τελετή αποφοίτησης

«Εκείνο που έμαθα είναι πως η υπομονή και η αυτοσυγκράτηση και η πιο ευγενική προσέγγιση με γνώση μπορεί να βοηθήσει πολύ» λέει σήμερα ο Τζείμι. «Η περιπέτεια αυτή που περάσαμε μαζί μας έφερε πιο κοντά» σημειώνει.

 

iefimerida

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares