Παρασκευή , 4 Δεκεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Διέλευση ρωσικού στρατιωτικού υλικού για Αρμενία πάνω από Γεωργία;

Διέλευση ρωσικού στρατιωτικού υλικού για Αρμενία πάνω από Γεωργία;

Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού αμυντικών αναλύσεων “Άρσενάλ” Ηρακλή Αλαντασβίλι, σχολιάζοντας τη δήλωση του βουλευτού της Κρατικής Δούμας Κωνσταντίν Ζάτουλιν, υπενθύμισε ότι από την αρχή των ενεργών εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ η Γεωργία δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει τη μεταφορά στρατιωτικού υλικού τόσο προς το Αζερμπαϊτζάν όσο και προς την Αρμενία, αναφέρει ο ανταποκριτής της εφημερίδας VZGLYAD στην Τιφλίδα.

«Η Γεωργία τηρεί αυστηρά αυτήν τη θέση και θα συνεχίζει να την τηρεί», είπε στην εφημερίδα VZGLYAD. – Και τα δύο κράτη είναι φιλικά προς εμάς. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη διέλευση στρατιωτικών φορτίων που θα είναι σε βάρος οποιουδήποτε από αυτά. Επομένως, η πρόταση του Ζάτουλιν απορρίπτεται. Η Γεωργία δεν θα παραβιάσει την ουδετερότητά της. Θέλουν να παραδώσουν εξοπλισμό στη στρατιωτική βάση στο Γκιούμρι; Ας χρησιμοποιήσουν το διάδρομο μέσω του Ιράν, εάν το Ιράν συμφωνήσει, αν και ακολουθεί την ουδετερότητα”.

Νωρίτερα ο Κωνσταντίν Ζάτουλιν, πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Κρατικής Δούμας για τις υποθέσεις της ΚΑΚ, την Ευρασιατική Ενσωμάτωση και τις σχέσεις με τους ομογενείς, ανέφερε τις επιλογές που έχει η Ρωσία να αντιδράσει στις εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, εάν είναι απαραίτητο η Μόσχα πρέπει να εξηγήσει με σαφήνεια στην Γεωργία ότι οι απαραίτητες δυνάμεις και τα μέσα θα σταλούν στην Αρμενία μέσω του εναέριου χώρου της”. Την παραμονή η Άγκυρα δήλωσε ότι μπορεί να αποστείλει τουρκικό στρατό στο Καραμπάχ κατόπιν αιτήματος του Μπακού.

defence-point.gr

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares