Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022

Διευκρινίσεις της ΕΛΑΣ για τους βιασμούς στα Πετράλωνα: «Δεν υπεβλήθη καταγγελία στην Αστυνομία»

Η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι η έρευνα ξεκίνησε μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τον Ιούλιο του 2018


Την δική της πλευρά σε ότι αφορά στην φρικιαστική υπόθεση στα Πετράλωνα με τους βιασμούς των παιδιών από τον πατέρα και άλλα μέλη της οικογένειας αλλά και φίλους αυτής, κατέθεσε με διευκρινιστική της ανακοίνωση η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ουδέποτε υποβλήθηκε καταγγελία για την υπόθεση, ενώ η διερεύνησή της από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, ξεκίνησε μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με όσα σημειώνει το αρχηγείο της ΕΛΑΣ σε σχετική ανακοίνωσή του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση από την Ελληνική Αστυνομία
Σχετικά με την υπόθεση των Πετραλώνων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

«Για την υπόθεση δεν υπεβλήθη καταγγελία σε αστυνομική Υπηρεσία, πλην όμως η διερεύνησή της από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ξεκίνησε, μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τον Ιούλιο του 2018.

Έπειτα από ενδελεχή και επισταμένη έρευνα, την πραγματοποίηση όλων των προβλεπόμενων ανακριτικών πράξεων και πάντα σε συνεργασία με την Εισαγγελία, η δικογραφία υπεβλήθη περαιωμένη το Νοέμβριο του 2019, ενώ νεότερη παραγγελία για την υπόθεση περιήλθε στην ανωτέρω Υπηρεσία τον προηγούμενο μήνα (Οκτώβριος 2022).

Σημειώνεται ότι, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων χειρίζεται τη συγκεκριμένη υπόθεση με τον δέοντα σεβασμό και την αρμόζουσα ευαισθησία, εφαρμόζοντας σε κάθε περίπτωση τους νόμους και τις επιταγές του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, σύμφωνα πάντα με τις κατευθύνσεις των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών».

 

in.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares