Δευτέρα , 9 Δεκέμβριος 2019

Δίχως τέλος η προκλητικότητα: Νέο συνέδριο στη Σμύρνη για δήθεν “τουρκική μειονότητα” Δωδεκανήσων……

Συνεχίζεται η εχθρική προς την Ελλάδα πολιτική της Τουρκίας σε όλα τα επίπεδα.

Έτσι μετά τις γνωστές απειλές των Τούρκων κατά της χώρας που έχουν πλέον καταντήσει ένα σχεδόν καθημερινό φαινόμενο οι μεθοδικοί Τούρκοι «φίλοι» μας που όπως φαίνεται δεν καταλαβαίνουν τίποτα από «φιλικές σχέσεις» από «εποικοδομητικό και ειλικρινή διάλογο» από κινήσεις «καλής θέλησης» από «ανεμπόδιστες διμερείς οικονομικές σχέσεις» χτίζουν σταδιακά το πολιτικό υπόβαθρο για την αναγνώριση της λεγόμενης “τουρκικής μειονότητας” στα Δωδεκάνησα.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Τουρκικά Νέα ένα ακόμη συνέδριο διοργανώθηκε στην Σμύρνη με την άδεια φυσικά του Τουρκικού Κράτους με αντικείμενο την λεγόμενη “Τουρκική Μειονότητα” της Δωδεκανήσου η οποία σύμφωνα με τους διοργανωτές του συνεδρίου δεν είναι αναγνωρισμένη από το ελληνικό κράτος και αριθμεί σύμφωνα με τους Τούρκους 6.000 μέλη.

Στο συνέδριο συμμετείχε η γνωστή και ένθερμη υποστηρίκτρια των τουρκικών κρατικών θέσεων περί μειονοτήτων οργάνωση FUEN με τον αντιπρόεδρο της Γερμανό πολίτη Γκόστα Τοφτ.

Ο αντιπρόεδρος της FUEN Γκόστα Τοφτ, δήλωσε πως οι “Τούρκοι” των Δωδεκανήσων που ανήκουν στην Ελλάδα, είναι αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της σφοδρής αφομοίωσης και σε δήλωση που έκανε προς το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolou, υπογράμμισε την σημασία που έχει η εκπαίδευση στην μητρική γλώσσα για τους “Τούρκους” που ζούνε σε Ρόδο, Κω και στα άλλα νησιά.

Ο Τοφτ οποίος είναι ο ίδιος μέλος της γερμανικής μειονότητας που ζει στην Δανία, δήλωσε πως, ¨Αν δεν μαθαίνουν στο σχολείο την γλώσσα τους, αυτό συνιστά μια σφοδρή αφομοίωση και αυτό συμβαίνει αυτή την στιγμή¨.

Ο Τοφτ θύμισε πως αυτού του είδους τα σχολεία δεν υπάρχουν στα ελληνικά νησιά και πρόσθεσε πως η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει “τουρκική μειονότητα” στην Δυτική Θράκη και στα νησιά. Ο Τοφτ δήλωσε: ¨Πρέπει (οι Έλληνες) να δεχθούν την ύπαρξη τουρκικής μειονότητας, αυτό είναι μια πραγματικότητα”.

Και συμπλήρωσε λέγοντας ότι, “Εάν (οι Έλληνες) δεν το δεχθούν, τότε για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, θα πρέπει να ασκηθεί πίεση από την διεθνή κοινότητα¨ και πρόσθεσε πως η λύση περνά μέσα από την έναρξη διαλόγου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευρωπαϊκή οργάνωση δεν έχει δείξει την ανάλογη ευαισθησία για την καταπίεση που υφίστανται οι Πομάκοι και οι Ρομά της ελληνικής Θράκης από το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής και των υποστηρικτών του. Εντυπωσιακή είναι και η αφωνία της οργάνωσης για την καταπάτησης της Ελληνικής εθνικής διεθνώς αναγνωρισμένης μειονότητας στην Αλβανία, καθώς και των ελληνόφωνων Βλάχων στα γειτονικά Σκόπια, ίσως διότι ο “παράς” είναι μεγαλύτερος στην Ανατολή….

defence-point.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares