Κυριακή , 25 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Διχασμένοι οι κάτοικοι της περιοχής για την ανεξαρτησία της Καταλονίας…

Διχασμένοι οι κάτοικοι της περιοχής για την ανεξαρτησία της Καταλονίας...

Μειώθηκε το ποσοστό υπέρ της ανεξαρτησίας για την Καταλονία μεταξύ των κατοίκων της περιοχής, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας.


Το ποσοστό των κατοίκων στην Καταλονία που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της περιοχής μειώθηκε στο 41,9% ενώ το ποσοστό εκείνων που είναι αντίθετοι με αυτήν αυξήθηκε οριακά στο 48,8%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε πριν από την πρόσφατη ένταση και δημοσιεύθηκε σήμερα από ινστιτούτο που εξαρτάται από την τοπική κυβέρνηση.

Η δημοσκόπηση για την Καταλονία
Σύμφωνα με την προηγούμενη αντίστοιχη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο από το ινστιτούτο Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), το 44% των κατοίκων ήταν υπέρ της ανεξαρτησίας και το 48,3% κατά. Τα ποσοστά βασίζονται στις απαντήσεις 1.315 κατοίκων της περιοχής, ισπανικής υπηκοότητας.

 

Η δημοσκόπηση έγινε μεταξύ 16 Σεπτεμβρίου και 7 Οκτωβρίου πριν από την καταδίκη στις 14 Οκτωβρίου εννέα Καταλανών αυτονομιστών ηγετών σε βαριές ποινές κάθειρξης για τον ρόλο τους στην αποτυχημένη απόπειρα της περιφέρειας το 2017 να αποκτήσει την ανεξαρτησία της.

 

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares