Τετάρτη , 7 Δεκεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Διατηρείται η νευρικότητα στην αγορά των κρύπτο

127991139

Διατηρείται η νευρικότητα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων την Τετάρτη μετά την χθεσινή κατρακύλα όταν ένα κύμα ανησυχιών για την σταθερότητα του ανταλλακτηρίου FTX μετατράπηκε σε μαζική φυγή κεφαλαίων που οδήγησε τελικά σε μια συμφωνία διάσωσης από τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή Binance.

Το Bitcoin χάνει σήμερα 1% στα 18.400 δολ. μετά από βουτιά 10% την Τρίτη στη χειρότερη ημέρα του από τα μέσα Αυγούστου. Το Ether χάνει συνολικά σχεδόν 18% από το πρωί της Τρίτης.

Η αγορά εστιάζει την προσοχή της στο FTX token, το ψηφιακό νόμισμα του ανταλλακτηρίου που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, το οποίο κατέρρευσε με βουτιά 72% την Τρίτη, ενώ σήμερα χάνει άλλο ένα 22% κατρακυλώντας σε χαμηλό δύο ετών στα 4,25 δολ.

Η πίεση στο FTX ήρθε εν μέρει από τον CEO του Binance, Changpeng Zhao, ο οποίος την Κυριακή δήλωσε ότι το Binance θα ρευστοποιήσει τις θέσεις του στο ψηφιακό νόμισμα. Η αγορά αιφνιδιάστηκε όταν λίγο αργότερα το Binance υπέγραψε μη δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά των μονάδων FTX εκτός των ΗΠΑ για να το βοηθήσει να καλύψει την έλλειψη ρευστότητας.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares