Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Διαταγή προφυλάκισης 18 μηνών για τον τέως πρόεδρο του Περού

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να παραμείνει προφυλακισμένος για 18 μήνες ο καθαιρεθείς τέως πρόεδρος του Περού Πέδρο Καστίγιο.


Ο τέως πρόεδρος του Περού Πέδρο Καστίγιο (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Sebastian Castaneda), κατηγορούμενος για «στάση» και «συνωμοσία» από την εισαγγελία, αποφασίστηκε να παραμείνει προφυλακισμένος για 18 μήνες από το Ανώτατο Δικαστήριο, που ενέκρινε το εισαγγελικό αίτημα μια εβδομάδα μετά την παύση του πρώην αρχηγού του κράτους από το κοινοβούλιο.

Εν μέσω διαδηλώσεων
Η απόφαση του δικαστηρίου δεν αξιολογεί τη βασιμότητα των κατηγοριών σε βάρος του κ. Καστίγιο.

Αφορούσε το εάν έπρεπε να παραμείνει στη φυλακή όσο διενεργείται η έρευνα, εν μέσω διαδηλώσεων και ταραχών στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Το Περού κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Τετάρτη και για ένα μήνα προκειμένου να γίνει προσπάθεια καταστολής των διαδηλώσεων από υποστηρικτές του τέως προέδρου.

Την απόφαση της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας Αλμπέρτο Οταρόλα, ο οποίος ανέφερε ότι θα επιτρέψει την ανάπτυξη του στρατού με σκοπό την αποκατάσταση της δημόσιας τάξης.

Επτά νεκροί
Επτά άνθρωποι – ανάμεσά τους τέσσερις έφηβοι – έχουν χάσει τη ζωή τους στα επεισόδια που ξέσπασαν στις περιφέρειες Αρεκίπα (νότια) και Τσιντσέρος (νοτιοανατολικά), καθώς συνεχίζονται σ’ όλη την επικράτεια οι διαδηλώσεις εναντίον της νέας προέδρου Ντίνας Μπολουάρτε και υπέρ της προκήρυξης εκλογών.

 

in.gr

 

 

Shares