Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Διασυρμός Μητσοτάκη! Νέα συζήτηση στην Ευρωβουλή για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα

Για μια ακόμα φορά διασύρεται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν υπ’ ευθύνη του στη χώρα μας.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών το οποίο επιχείρησε να συσκοτίσει η κυβέρνηση αλλά και η ανελευθερία του Τύπου απειλούν το δημοκρατικό κράτος δικαίου στη χώρα μας. Έτσι, η ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου εγκρίθηκε σήμερα και αύριο πρόκειται να γίνει η συζήτηση «δηλώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα». Η συζήτηση εγκρίθηκε με 237 υπέρ 172 κατά και 7 αποχές.

Η πρόταση έγινε από την Γαλλίδα ευρωβουλευτή Γκουεντολάιν Ντελμπό-Κόρφιλντ, η οποία  είναι μέλος της Ομάδας των Πρασίνων/ Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία.

«Χαστούκι» σε Μητσοτάκη από την εισηγήτρια της Επιτροπής Pega

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο  με θέμα «διάβρωση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, το σκάνδαλο των υποκλοπών και η ελευθερία του Τύπο».  Μάλιστα η εισηγήτρια της Επιτροπής Pega για τις υποκλοπές Σόφι Ιν’τ Βελντ, η οποία ολοκλήρωσε την παρέμβασή της μιλώντας ελληνικά, έκανε λόγο για «πάρα πολύ ανησυχητική εικόνα» στη χώρα μας, στέλνοντας μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η εισηγήτρια της PEGA μίλησε για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, για το σκάνδαλο Novartis, τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ η οποία δεν έχει εξιχνιαστεί μέχρι τώρα, αλλά και για την υπόθεση της Greek Mafia με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Η ίδια αναφέρθηκε και στην αποκάλυψη του Guardian για την ομάδα Ισραηλινών συμβούλων που χειραγωγούσε τις εκλογές και είχε συνεργάτες και στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η  Σόφι Ιν’τ Βελντ, μιλώντας για το σκάνδαλο υποκλοπών, κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για «προσπάθεια άρνησης και συγκάλυψης αντί προσπάθειες διερεύνησης»

«Το δημοκρατικό κράτος δικαίου απειλείται σοβαρά στην Ελλάδα. Το χρώμα συναγερμού στην κλίμακα των απειλών είναι πορτοκαλί. Είμαστε όλοι πιστοί στις πολιτικές μας οικογένειες αλλά αυτή η πίστη δεν πρέπει να υπερβαίνει αυτό που κάνουμε. Η δουλειά μας δεν είναι να προστατεύουμε το ένα πολιτικό κόμμα ή το άλλο. Η δουλειά μας είναι να προστατεύουμε την ελληνική δημοκρατία για όλους, όλοι μαζί» είχε δηλώσει η Ιν’τ Βελντ.

newsbreak

Shares