Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Διακόσιες χιλιάδες Αλβανοί πήραν ελληνική υπηκοότητα στα χρόνια της κρίσης…

Από το 2011 έως το 2018 – Τι δήλωσε ο ειδικός σε θέματα μετανάστευσης Έντα Γκέμι, στον τηλεοπτικό σταθμό Klan, στην ΑλβανίαΟ Εντα Γκέμι, ειδικός σε θέματα μετανάστευσης στα Τίρανα, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Klan της Αλβανίας, δήλωσε ότι από το 2011 έως το 2018, περίπου 200 χιλιάδες Αλβανοί μετανάστες πήραν την ελληνική υπηκοότητα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.echedoros-a.gr, το οποίο ασχολείται με τα θέματα της βαλκανικής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ελληνική υπηκοότητα επιτρέπει στους αλβανούς μετανάστες να μετακινηθούν πιο εύκολα στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κυρίως τα παιδιά των μεταναστών που εγκαταλείπουν την Ελλάδα για άλλες χώρες της Ενωσης.

«Εχουμε ένα άλλο μέρος μεταναστών, της πρώτης και δεύτερης γενιάς, οι οποίοι έχουν λάβει υπηκοότητα και σήμερα βρίσκονται κυρίως στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες.

«Από το 2011 έως το 2018, περίπου 200 χιλιάδες Αλβανοί έλαβαν ελληνική υπηκοότητα, γεγονός που διευκόλυνε τη μετακίνησή τους στις χώρες της ΕΕ.

«Εκτιμάται ότι 35.000 Αλβανοί μετανάστες , από τη δεύτερη γενιά στην Ελλάδα, ζουν σήμερα κυρίως στο Λονδίνο και στις Βρυξέλλες», δήλωσε ο Γκέμι.

Protothema
Shares