Τετάρτη , 20 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές της Κρήτης – Θυελλώδεις νοτιάδες ξηλώνουν καλώδια της ΔΕΗ, δέντρα και στέγες….

Διακοπές ρεύματος προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι έως και 100 χιλιομέτρων την ώρα σε αρκετές περιοχές της Κρήτης. Δεν λείπουν τα απρόοπτα αλλά και ζημιές από τη μανία του αέρα.  

Διακοπές ρεύματος αναφέρθηκαν στο Ηράκλειο, σε Άνω και Κάτω Ασίτες, στον οικισμό της Πυργού, καθώς και σε μεγάλη περιοχή του Αγίου Μύρωνα.

Αιτία της διακοπής της ηλεκτροδότησης, ήταν η πτώση αγωγών του δικτύου από τους θυελλώδεις νοτιάδες. Με τη γνωστοποίηση του προβλήματος, συνεργείο της ΔΕΗ έσπευσε στην περιοχή, ωστόσο το πρόβλημα επιδιορθώθηκε εν μέρει, σε αρκετά σημεία δηλαδή του Αγίου Μύρωνα, άλλα όχι στο σύνολο της ευρύτερης περιοχής και αυτό διότι οι αγωγοί είχαν πέσει σε δύσβατη περιοχή.

Συνεργεία επιχειρούσαν ξανά για να αποκαταστήσουν την ομαλή ρευματοδότηση στο σύνολο της περιοχής.

Αναφέρθηκαν, επίσης, πτώσεις δέντρων, ενώ στην εθνική οδό στο ύψος της Παπαναστασίου, σκεπή προκάτ έπεσε στο δρόμο από το φορτηγό που τη μετέφερε, ευτυχώς, χωρίς δυσάρεστες συνέπειες.

Στο μεταξύ, τυχερή μέσα στην ατυχία της στάθηκε μία γυναίκα στο Ηράκλειο. Μία ομπρέλα καταστήματος παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους και χτύπησε η γυναίκα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι ριπές ανέμου στο Φράγμα Ποταμών Ρεθύμνου έφταναν τα 108 χλ΄μ. την ώρα. Οι 8 μεγαλύτερες ριπές ανέμου που κατέγραψαν οι σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί:

image001_8

cretalive.gr , ekriti.gr , cretapost.gr, newsit

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares