Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Διακοπές ρεύματος: Εξώδικο και του Δήμου Βριλησσίων κατά του ΔΕΔΔΗΕ

Ακολουθώντας τον δρόμο που άνοιξαν οι δήμοι Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου και Ηρακλείου, σειρά του δήμου Βριλησσίων να κινηθεί νομικά εναντίον του ΔΕΔΔΗΕ.

Τη νομική οδό απέναντι στον ΔΕΔΔΗΕ που για τις διακοπές ρεύματος που βίωσαν οι κάτοικοι για αρκετές ημέρες λόγω της «Μήδειας», επιλέγει ο δήμος Βριλησσίων.

«Η κατάσταση που διαμορφώθηκε εξ αιτίας της πλημμελούς εκτέλεσης των καθηκόντων εκ μέρους του ΔΕΔΔΗΕ είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοικοι του Δήμου μας να στερηθούν το πολύτιμο αγαθό της ενέργειας για μεγάλο χρονικό διάστημα, εν μέσω χιονιά. Οικογένειες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι βρέθηκαν σε δεινή θέση και υπέστησαν απίστευτη σωματική και κυρίως ψυχική ταλαιπωρία. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις κινδύνευσαν συμπολίτες μας που χρήζουν ειδικής ιατρικής φροντίδας (λ.χ. αναπνευστική υποστήριξη)» τονίζεται στο σχετικό εξώδικο.
Μάλιστα, ο Δήμος καλεί τον ΔΕΔΔΗΕ να προβεί στην αποζημίωση των υλικών ζημιών που υπέστησαν οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις της πόλης των Βριλησσίων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το εξώδικο διαβιβάστηκε και στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπ. Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, τον αναπληρωτή ΥΠΕΣ, Στέλιο Πέτσα και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, Γ. Στάσση.

Προηγήθηκαν ανάλογες κινήσεις από τους δήμους Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου και Ηρακλείου ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνουν και άλλοι δήμοι των βορείων προαστίων, πολλοί εκ των οποίων έμειναν χωρίς ρεύμα για μέχρι και επτά 24ωρα.

 

ΠΗΓΗ

Shares