Κυριακή , 20 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Διαγράφηκε από την ΝΔ μετά την χυδαία ανάρτηση στην Κούνεβα…

Διαγράφηκε από την ΝΔ μετά την χυδαία ανάρτηση στην Κούνεβα...

Διαγράφηκε με εντολή του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη ο Συντονιστής Ετεροδημοτών της ΝΔ Κώστας Στεφανίδης ο οποίος είχε προκαλέσει σάλο με ένα αισχρό tweet που έκανε κατά της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνας Κούνεβα.


Με ανάρτησή του στο twitter, ο Γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης έγραψε: «Με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Συντονιστής Ετεροδημοτών κ. Κώστας Στεφανίδης διεγράφη πριν από λίγο από τη ΝΔ. Ανάλογες εκφράσεις και συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στην Παράταξή μας».

Ο Κώστας Στεφανίδης είχε κάνει ένα αισχρό post στο facebook για την Κωνσταντίνα Κούνεβα το οποίο αργότερα κατέβασε αλλά είχε κάνει ήδη τον γύρο προκαλώντας αναγάνκτηση. Έγραφε σε αυτό:

Διαγράφηκε από την ΝΔ μετά την χυδαία ανάρτηση στην Κούνεβα...

Κάποιοι σχολίαζαν ότι το στέλεχος της ΝΔ δεν θα χρειάζεται πια κάποιον να του καθαρίζει το σπίτι αφού θα έχει πολύ χρόνο στην διάθεσή του.

Νωρίτερα εξέδωσε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ στην οποία ανέφερε: «Η ρατσιστική και σεξιστική ανάρτηση του συντονιστή ετεροδημοτών της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Στεφανίδη, κατά της ευρωβουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Κούνεβα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει με τον πιο χυδαίο τρόπο, την άποψη στελεχών της ΝΔ για την θέση των εργαζομένων γυναικών.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα υπήρξε για χρόνια συνδικαλίστρια, γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών/-στριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ). Για τους αγώνες της, το 2008 δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας απώλεια της όρασης από το ένα μάτι και βλάβες σε εσωτερικά όργανα. Από το 2014, που εξελέγη ευρωβουλεύτρια με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Κ. Κούνεβα έδωσε μάχη για τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα.

Είναι σαφές πως για τη Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της, μια καθαρίστρια δεν δικαιούται να συμμετέχει στον πολιτικό βίο. Φαίνεται ότι για αυτούς, οι θέσεις εξουσίας ανήκουν αποκλειστικά σε λίγους και εκλεκτούς, κυρίως προνομιούχους άνδρες, γόνους συγκεκριμένων οικογενειών.

Η ηγεσία της ΝΔ, έστω και τώρα, οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση και να αποδοκιμάσει έμπρακτα συμπεριφορές τέτοιου είδους».

 

newsit

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares