Κυριακή , 4 Δεκεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Διαδημοτικές μετακινήσεις: Τι θα ισχύει από το Σάββατο 3 Απριλίου – Τι sms στέλνουμε

Lockdown: Σαββατοκύριακο με ελεύθερες διαδημοτικές μετακινήσεις – Τι ισχύει για τα SMS…

Oι διαδημοτικές μετακινήσεις για σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο με την αποστολή sms στο 13033 με κωδικό «6», επιτρέπονται από το Σάββατο 3 Απριλίου 2021, καθώς, μέχρι πρότινος, δεν επιτρεπόταν οι πολίτες να αλλάξουν δήμο για να αθληθούν.

Από το Σάββατο, θα επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός δήμου κατοικίας για άσκηση με χρήση οχήματος. Οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα είναι ελεύθερες μόνο τα Σαββατοκύριακα. Η κυβέρνηση στις πρόσφατες ανακοινώσεις έκανε λόγο για «πιλοτική» εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης αυτό το διήμερο.

Συγκεκριμένα, με αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό 6 θα επιτρέπεται η μετακίνηση με όχημα εκτός δήμου για προσωπική άσκηση σε υπαίθριο χώρο. Αυτό θα επιτρέπεται σε ομάδες έως τριών ανθρώπων, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια.

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας.

Υπενθυμίζεται ότι τις καθημερινές οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται ήδη για μετάβαση σε κομμωτήριο ή κέντρο περιποίησης νυχιών, ενώ αυτό θα ισχύει και για τα καταστήματα που ανεβάζουν ρολά τη Δευτέρα.

Περιορισμός για τα σούπερ μάρκετ

Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές θα μπορούν να επισκέπτονται καταστήματα εκτός του δήμου κατοικίας τους για να κάνουν αγορές- έχοντας κλείσει ραντεβού και αφού στείλουν SMS στο 13032. Όμως, εξακολουθεί να ισχύει ο περιορισμός της απόστασης 2 χιλιομέτρων από την κατοικία σε ό,τι αφορά τη μετάβαση σε σούπερ μάρκετ ή άλλο κατάστημα τροφίμων. Επίσης, για αυτές τις αγορές οι πολίτες θα συνεχίσουν να στέλνουν SMS με τον κωδικό 2 στο 13033.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares