Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Διαδηλώσεις και στην Ινδία για τον πληθωρισμό-Συλλήψεις και πολιτικών -ΒΙΝΤΕΟ

Οργή στους δρόμους της χώρας!!!

Πλέον η οργή στην Ινδία ξεχειλίζει απέναντι στον οικονομικό στραγγαλισμό των χαμηλώτερων κοινωνικών τάξεων.

Πάνω από 300 ηγέτες του Κογκρέσου, συμπεριλαμβανομένων των Rahul και Priyanka Gandhi καθώς και Shashi Tharoor , συνελήφθησαν στο Δελχί την Παρασκευή εν μέσω της πανεθνικής διαμαρτυρίας του κόμματος κατά του Κέντρου για θέματα πληθωρισμού , ανεργίας και GST στα τρόφιμα. 

«Συνολικά 335 διαδηλωτές, συμπεριλαμβανομένων 65 βουλευτών, έχουν τεθεί υπό κράτηση βάσει του νόμου 65 της αστυνομίας του Δελχί, προκειμένου να διατηρηθεί ο νόμος και η τάξη στην περιοχή… Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εμποδίσουν τους αστυνομικούς να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους, τους ανθρωποχειρισμούς και τους τραυμάτισαν. Λαμβάνονται οι κατάλληλες νομικές ενέργειες», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων ANI επικαλούμενο την αστυνομία του Δελχί.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Ραχούλ Γκάντι εξαπέλυσε μια σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης , λέγοντας ότι η Ινδία δεν ήταν πλέον δημοκρατία, αλλά δικτατορία. «Η Ινδία είναι μάρτυρας του θανάτου της δημοκρατίας», είπε σε συνέντευξη Τύπου. «Αυτό που έχτισε η Ινδία τούβλο τούβλο, ξεκινώντας σχεδόν έναν αιώνα πριν, καταστρέφεται μπροστά στα μάτια σας. Όποιος αντιστέκεται σε αυτήν την ιδέα έναρξης της δικτατορίας δέχεται άγρια ​​επίθεση, φυλακίζεται, συλλαμβάνεται και ξυλοκοπείται».

indianexpress.com

Shares