Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Δεν το κουνάει ρούπι από τη Συρία ο τουρκικός στρατός – Σε «τοίχο» οι ρωσικές προτάσεις…

Συνεχίζονται οι εντάσεις επί συριακού εδάφους με πρωταγωνιστές και άμεσα εμπλεκόμενους Τουρκία – Ρωσία καθώς και εξαγριωμένους Σύρους διαδηλωτές έξω από τα τουρκικά φυλάκια στο Ιντλίμπ…

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti υπάρχουν συνεχιζόμενες διαβουλεύσεις μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας σχετικά με την κατάσταση στη ζώνη αποκλιμάκωσης στην επαρχία Ιντλίμπ όσον αφορά το επίπεδο της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας εκεί.

Επικαλούμενη μια τουρκική πηγή, το RIA Novosti, ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, η ρωσική τεχνική αντιπροσωπεία παρουσίασε προτάσεις για τη μείωση του αριθμού των τουρκικών φυλακίων στο Ιντλίμπ. Ωστόσο η Τουρκία με εντολές εκ των άνωθεν μοιάζει αμετακίνητη με τις δύο πλευρές να μην μπορούν να βρουν «κοινό τόπο».

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση την Τετάρτη, στα κεντρικά του γραφεία στην Άγκυρα, μεταξύ τουρκικών και ρωσικών στρατιωτικών αντιπροσωπειών, για να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις.

Κατά τη συνάντηση την Τετάρτη, αρκετοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τα τουρκικά παρατηρητήρια της Συρίας για να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία της Άγκυρας στις περιοχές της Αραβικής Δημοκρατίας, με την Τουρκία αργότερα να κατηγορεί τη συριακή κυβέρνηση για υποκίνηση των εν λόγω διαμαρτυριών ,υποστηρίζοντας μάλιστα πως τα τουρκικά στρατεύματα δέχθηκαν επίθεση από τους διαδηλωτές στο παρατηρητήριο 7.

Πηγή: AMN

Shares